Srbija ostaje tabu zemlja za američku rok grupu Bon Džovi koja će samo Zagreb i Bukurešt, od gradova Istočne Evrope, obići u okviru „The Circle“ turneje po Starom kontinentu. Glavni grad Hrvatske imaće čast da 8. juna sledeće godine bude prvi u kojem će Džon Bon Džovi sa svojim bendom, na ovoj turneji, nastupiti na evropskom tlu.

Vladimir Ivanković, direktor koncertne agencije Lupa promocija koja organizuje nastup Bon Džovija na stadionu Maksimir, objasnio je za Danas da američka grupa i dalje ima slobodne termine za dodatne koncerte, ali da su šanse praktično na nuli kada je u pitanju eventualni dolazak u Beograd.

– Beograd nije ni bio opcija kada samo razmišljali o Bon Džoviju. Iako smo na srpskom tržištu podjednako prisutni kao na hrvatskom, za nas je ipak ekonomski isplativ samo jedan koncert, pa smo procenili da on treba da bude u Zagrebu. Pravljenje dva koncerta bio bi nam „preveliki zalogaj“. Čak i za ovaj jedan, na kojem će cena prosečne ulaznice iznositi 50 evra, postoji ozbiljan ekonomski rizik – rekao je Ivanković.

Prema informacijama do kojih je došao Danas, postojala je želja nekoliko koncertnih agencija iz Srbije da se zajedničkim ulaganjem Bon Džovi ipak dovede u Beograd. Uprkos finansijskom riziku koji uvek postoji za velike koncerte, nastupi Metalike i AC/DC pokazali su da Beograd ima kapacitet za dovođenje velikih rok zvezda, a naročito je zgodan kao geografski centar Balkana koji lako privuče i fanove iz regiona.

– Dolazak Bon Džovija u Beograd ne bi bio naučna fantastika kada bi od strane lokalnih promotera postojao ozbiljni interes da se dovede. Ako bi u celu priču bili uključeni i adekvatni sponzorski ugovori, uz lokalnu podršku ne bi bilo nemoguće gledati ga na nekom od stadiona, na Ušću, u Inđiji… Meni se, međutim, čini da taj interes nije prepoznat, pa verovatno zato nije ni bilo ozbiljnih pregovora da se ta grupa ovde dovede – istakao je za Danas Sagor Mešković koji je učestvovao u organizaciji mnogih velikih koncerata svetskih zvezda u Srbiji.

Mešković je naglasio i to da dovođenje muzičkih zvezda u Srbiju, pa i Bon Džovija, u velikoj meri zavisi i od koncertne agencije koja je glavna za organizaciju svetske turneje, a u ovom slučaju to je Live Nation.

– Kada Live Nation pravi svetsku turneju nekoj od glavnih muzičkih atrakcija poput U2 ili Madone , oni onda naprave ugovor po kome izvođaču uplate 100, 200 ili 300 miliona evra za, recimo, 50 ili 100 koncerata. Onda se tu menadžment benda više ništa i ne pita već se lista gradova pravi isključivo po ekonomskoj isplativosti, gleda se gde se koliko može naplatiti karta, koja je ruta najisplativiija za transport opreme i tako dalje. U pitanju je korporacijska priča, čist biznis, kao kada se radi distribucija šampona ili deterdženta. Tamo gde najbolje može proizvod da se proda, tamo će i biti plasiran – zaključio je Mešković.

Posle Zagreba, Bon Džovi će turneju nastaviti u Drezdenu, Minhenu, Oslu, Helsinkiju, Edinburgu, Mančesteru, Londonu i ostalim evropskim metropolama, dok je koncert u Bukureštu zakazan za 10. jul.

 

Druženje sa Bon Džovijem za 270 evra

Najjeftinije karte za koncert na Maksimiru koštaju 40 evra (tribina preko puta bine). Karte za teren staju 45, a za tribine sa strane i fan pit 60 evra. Najskuplje ulaznice za takozvani dijamantski prsten, koji se nalazi oko scene, koštaju 270 evra. Za te pare moći ćete da gledate u muzičare na razdaljini od nekoliko metara, nećete moći da imate najbolji kvalitet zvuka pošto ćete uglavnom čuti samo pojačala sa same bine, ali ćete zato imati priliku da se rukujete sa Džon Bon Džovijem pre i posle izlaska na binu. Slavni muzičar poznat je i po tome što na svakom koncertu odabere ženske fanove koje pozove na druženje u garderobu, uprkos tome što je oženjen i ima troje dece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari