Grupa Gregorian održaće 10. marta prvi put koncert u Beogradu (Sava centar), a jedan od članova nemačko-engleskog sastava Ričard Nakston u razgovoru za Danas tvrdi da će bend dati sve od sebe kako bi se pred srpskom publikom pokazao u najboljem svetlu


– Lično, ne bih znao da vam dam odgovor zašto nismo ranije nasupali na području Srbije, ali, veselim se našoj prvoj poseti Beogradu. Mislim da će publika biti zadovoljna našim nastupom, jer bez obzira gde nastupamo, daćemo sve od sebe da ne razočaramo našu publiku – priča Nakston za Danas.

Za grupu je specifično da svi nastupate obučeni u monaške odore. Da li ste i privatno veliki vernik?

– Da, privatno sam veliki vernik.

S obzirom da je ovo vaš prvi koncert u Srbiji, hoćete li izvesti i neke starije pesme ili samo one s novog albuma „Masters of chant vol. VII“?

– Kao i na svakom našem koncertu, izvodimo nove pesme ali i one s našeg s poslednjeg albuma.

Kakvo je vaše mišljenje o tome što je muzika danas svima dostupna na internetu, s obzirom na to da je frontmen Frank Peterson svojevremeno tužio Google i YouTube?

– Volim da poslušam muziku na internetu ali nikako ne bih „skidao“ pesme ili albume s interneta. Još uvek odlazim u muzičke prodavnice i kupujem ono što me zanima. Za suđenje ne bih htio komentarisati.

Kako grupa uspeva da u proseku jednom godišnje objavi album?

– Istina. U 2010. osim „The dark side of the chant“ izašla je i naša kompilacija najboljih pesama i onih koje do sada nismo objavili. Radimo mnogo.

Koja su vam najdraža mesta na kojima ste do sada nastupali?

– Posebno bih izdvojio Nemačku jer sam tamo živeo, a od gradova će mi svakako u najboljem sećanju ostati Talin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari