MTV Video Music Awards, 28. dodela nagrada muzičke televizije, zakazana je za ponedeljak 29. avgusta. Prema najavama organizatora u dvorane Nokia Theater u Los Anđelesu nastupaće mnogobrojni izvođači, poput Beyonce, Adele, Lady Gaga, Lil Wayne, Bruno Mars, Chris Brown i Young the Giant, Pitbull, dok je uloga „kućnog izvođača“ ove godine je pripala Jessie J.


Među imenima prezentera našli su se i: Selena Gomez, Seth Rogen, Kim Kardashian, Rick Ross, Odd Future, Nicki Minaj, Taylor Lautner, Drake, Joe Jonas, Jared Leto i Kevin Hart, JB Smoove, Will Ferrell, Jack Black, Zoe Saldana i Victoria Justice.

Američki magazin Bilbord objavio je listu deset najboljih VMA nastupa prema izboru čitalaca. Na prvom mestu našao se nastup kralja popa Majkl Džekson iz 1995. godine, a na drugom mestu je Britni Spirs koja je 2001. plesala sa pitonom oko tela. Treće mesto pripalo je Lejdi Gagi koja je pre dve godine izvela svoju pesmu „Paparazzi“, dok je kontroverzni nastup Madone, Britni Spirs i Kristine Agilere iz 2003. godine zauzeo četvrto mesto. Na listi su se našli i Bon Žovi, Bijonse, Eminem i Rijana.

Prošlogodišnji VMA prenos je zabeležio rezultat od 11,4 miliona gledateljki i gledalaca, a ove godine se očekuje i još više publike na 60 MTV kanala i 200 digitalnih platformi koji se emituju u preko 640 domaćinstava širom sveta. Na regionalnim MTV kanalima prenos će početi u 2.30 iza ponoći 29. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari