Bosanskohercegovački sastav Dubioza kolektiv ovogodišnji su dobitnici nagrade MTV Best Adria Act. Dubioza kolektiv je dosad tri puta bila nominovan za ovu nagradu, a sada je pobedio u veoma jakoj konkurenciji iz regiona koju su činili Hladno pivo, Magnifico, S.A.R.S. i SevdahBABY.


– Konačno, poslije tri nominacije, da i nas MTV sunce ogrije. Prije svega da se zahvalimo svim ljudima koji su glasali, a mi ćemo održati svoje obećanje i pokriti troškove pokvarenih miševa i tastatura po principu staro za novo. Oštećeni neka se jave naáfacebook.com/dubioza. Na kraju bi da se zahvalimo i svim ljudima koji su nam pomogli oko štele za dobijanje nagrade i da ih pozovemo sve u naštelivanje takmičenja za World Wide Act, ako već ne možemo namjestit ulazak u EU, kredit iz MMF-a i kvalifikacije za fudbal u Poljskoj – naveli su članovi benda povodom vesti o pobedi koja ih je zatekla na povratku kući posle uspešnih koncerata u Francuskoj.

Ninoslav Jovanović, glavni i odgovorni urednik regionalnog MTV kanala uz čestitke Dubioza kolektivu je izjavio: „Iskreno se nadam da će im ova nagrada pomoći u karijeri, i da će je iskoristiti na najbolji mogući način, a regionalni MTV je tu da im pomogne. Ovde se priča o ovogodišnjem glasanju ne završava, jer oni sada staju rame uz rame sa ostalim pobednicima poput Adele, Sweedish House Mafia, Lena, da nabrojim samo neke, u oštroj konkurenciji i napetoj trci za World Wide Act. Pozivam sve njihove fanove, i fanove kvalitetne muzike iz regiona koju MTV promoviše na svom programu, da im pomognu u toj trci tako što će i dalje glasati za njih na sajtu mtvema.com“.

Ovogodišnja dodela evropskih MTV nagrada (EMA – Europe Music Awards), održaće se 6. novembra u Belfastu u Severnoj Irskoj. U trci za 2011 MTV EMA sa šest nominacija vodi Lady Gaga, a Keti Peri i Bruno Mars je slede sa po četiri nominacije. Britanska pevačica Adel, koja je proglašena i za najtiražniju muzičku zvezdu godine, nominovana je za tri nagrade, kao i mladi kanadski pevač Džastin Biber. Ova 18. po redu godišnja dodela MTV EMA prenosiće se uživo u nedelju, 6. novembra u 21 sat po našem vremenu iz „Odyssey“ Arene u Belfastu, putem MTV mreže kanala širom sveta. Voditeljka ovogodišnjih nagrada biće Selena Gomez, dok su svoje nastupe za sada potvrdili Lady Gaga, Bruno Mars, Coldplay, Red Hot Chili Peppers, LMFAO, Jason Derulo, Jessie J i Snow Patrol.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari