Novu sezonu Egzit onlajn etikete otvoriće jedan od najznačajnijih i najdugovečnijih bendova na srpskoj rok-sceni Partibrejkers, svojim lajv albumom „Krš i lom“. Album, koji predstavlja presek karijere ovog benda, snimljen je na prvom od dva koncerta u beogradskom Domu omladine u martu prošle godine, a za besplatno preuzimanje je dostupan od juče na sajtu Exitmusic.tv.

„Krš i lom“ sadrži četrnaest pesama koje su obeležile minulih 28 godina benda. Za besplatan daunloud dostupne su „Hoću da znam“, „Put“, „Hiljadu godina“, „Kreni prema meni“, „Hipnotisana gomila“, koje prati neverovatna energija publike i benda na koncertu.

Pošto su prošle tri godine od poslednjeg studijskog albuma „Sloboda ili ništa“ (PGP RTS), bend očekuje da će ove jeseni početi i rad na novom studijskom izdanju. „Pokušaćemo da bude drugačije. Narušen je ambijent rokenrola, možda i ne postoji, ali moramo opet da se vratimo u nazad, da nađemo prave stvari, nešto što je važno i što postoji?“ najavio je Zoran Kostić Cane, frontmen grupe Partibrejkers.

Nedavno je objavljena monografija grupe Partibrejkers pod naslovom „Srce kuca tu je“ u izdanju kuće LOM iz Beograda u kojoj su obuhvaćene tri decenije postojanja jedne od najznačajnijih srpskih rok grupa. U monografiji se na 166 strana nalaze tekstovi svih pesama iz bogate diskografije grupe, intervjui sa Zoranom Kostićem Canetom i Nebojšom Antonijevićem Antonom, kao i više od 200 fotografija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari