Sitzpinkerfoto Nenad Vujanović

Beogradska grupa Sitzpinker nastavlja da se razvija i raste i predstavlja „Iscurim“, možda njihov i najkompleksniji singl do sada, primećuje lejbl Pop Depresija.

Pesma dolazi u paketu sa vizuelnim doživljajem u formi spota čiji su tvorci Relja Arsić i Dan Grabnar, a dubinu ovoj hipnotišućoj viziji autora dao je Danilo Nikodinovski iz benda Consecration, koji u videu ima zapaženu ulogu.

Sitzpinker je upao u vorteks, nema drugog objašnjenja.

Treća nova pesma koju objavljuju od decembra do danas je nešto što je dijametralno suprotno od prethodnog tempa rada, kada smo dobijali jednu pesmu u dve godine.

U decembru je izašla „Ispred očiju“, pa u februaru „Tren sigurnosti“ na Hali Gali #2 kompilaciji i sada „Iscurim“.

Sitzpinker
foto Relja Arsić

Koncerata je bilo tu i tamo, publike ima više nego ikada ranije, samo nedostaje taj album da zaokruži ovu prvu fazu benda. „Iscurim“ je započet kao demo snimljen tokom kućnog druženja. Nakon tri godine usavršavanja, pesma je završena u saradnji sa briljantnim producentom Andrejem Mladenovićem.

„Iscurim oslikava vantelesni momenat, posmatranje stvari odozgo i gledanje šire slike, što nas poziva na uvažavanje univerzuma iz različitih perspektiva,“ poručuje Sitzpinker.

„Najveći izazov je bio stvoriti priču koja drži pažnju, a da nije komplikovana i ne oslanja se na više puta viđene scene igranja i žurki. Hteli smo da spot vizualizuje pesmu – a ne da je pobedi, ali i da funkcioniše kao celina i bez nje. Mnogo je vrednih i talentovanih ljudi učestvovalo u produkciji spota, koji kao čist proizvod ljubavi bez njih ne bi uspeo,“ kaže reditelj Dan Grabnar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari