Gladni naučniciFoto: Nevena Jovanović

Beogradski bend Gladni Naučnici objavio je video spot za pesmu „ Progone nas aveti “, prvi singl koji najavljuje njihov novi EP „Spontano narušenje simetrije“ (Pop depresija/Kišobran).

EP, „Spontano narušenje simetrije“, se nadovezuje na teme kojima se bend bavio i na svoja prethodna dva albuma “Opšta teorija besmisla” i “Nova kosmogonija”.

Novo izdanje će imati četiri pesme, žanrovski prilično različite, i pojaviče se sredinom jeseni.

Prvi singl, „ Progone nas aveti “, je svojevrni omaž Niel Young-u, a posredno i Kurt Cobain-u, ličnostima koji su ostavili neizbrisiv trag u rokenrolu.

Autor muzike i teksta pesme je pevač Vladimir Đoković, a aranžman je rezultat zajedničkog rada sadašnjih i prethodnih članova benda

Pesma je snimana u studiju Music Home. Snimatelj je bio Danilo Jovičić, a producent Ivan Petrović (studio Petrović) Kao i slučaju prethodnih singlova Gladnih Naučnika, video potpisuje Nevena Jovanović. Ona je uradila idejno rešenje, a odgovorna je za sve aspekte realizacije (kamera, režija, montaža). U spotu učestvuju i prijatelji benda Nenad Srećković i Duška Kleut.

Nova postava benda, Lazar Dimitrijević, Igor Pasuljević, Tino Marković, Filip Gajić i Vladimir Đoković, se uveliko sprema za koncertne nastupe i promociju novog albuma. U međuvremenu je planiran izlazak još dva video singla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari