Hedlajneri tradicionalnog To Be Punk festivala koji se u petak i subotu održava u klubu Fabrika u organizaciji Studentskog kulturnog centra Novi Sad biće Goblini, Guitar Gangsters. Obe večeri festival počinje u 20 časova, a u petak će ga otvoriti nastup benda Zla deca matere svoje, zatim od 20.40 sviraju Fast as we go far, od 21.20 Hosenfefer, od 22 Guitar Gangsters i od 23.15 Goblini.

U subotu od 20 sati svira Psychosonic Boris, od 20.40 Potres, od 21.35 Pasi, od 20.30 Motus i u 23.30 Ritam nereda. Dvodnevne ulaznice po ceni od 1.200 dinara i jednodnevne po 800 dinara mogu se kupiti u CD šopu Mungos, Njegoševa 5, a na dan koncerta dnevne karte će koštati 1.000 dinara.

Kako su najavili članovi benda Ritam nereda, publika na To Be Punk festivalu će moći da čuje pesme koje su nastajale u proteklih dvadesetak godina, odnosno retrospektivu sa svih 10 njihovih albuma, a pored starih i novih hitova, fanovi će moći da uživaju i u njihovoj beskompromisnoj energiji sa bine, pošto su spremni da izgore tu noć. Njihov poslednji album „Paralelni svet“ izašao je pre tačno godinu dana, a pesme sa njega, kao što su „Elita“, „Masa kritična“ i „Crni krovovi“ postale su pravi hitovi i ustalile se kao neizostavan deo njihovih live nastupa. U okviru promocije albuma, imali su koncerte širom bivše Jugoslavije.

Uoči prolećne mini turneje i nastupa na To Be Punk festivalu Goblini su bili u studiju, gde snimaju novu pesmu. Ovo je njihov prvi nastup u Novom Sadu posle 2000. godine kada su svirali na čuvenom Koncertu godine i neposredno nakon toga na Mašincu. Goblini su najavili da publika u Fabrici može očekivati drugačiji koncept svirke, bez obrada, te da će prvi put svirati pesmu „Kao da“ sa poslednjeg singla „Crno na belo“. Legendarni pankeri Gutar Gangsters iz Londona stižu ponovo u Novi Sad, godinu dana nakon što su svirali u klubu CK 13, zajedno sa bendom Red Union, takođe u organizaciji SKCNS. Od prošlog leta imaju novog bubnjara, koji je sa njima već ranije svirao 1998. godine, kao i na albumu „Skweeler“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari