Aktivisti SNS napali prostorije POKS u Novom Sadu (VIDEO) 1foto FoNet Zoran Mrđa

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) saopštio je da najoštrije osuđuje primitivnu kampanju SNS u Novom Sadu u kojoj lepe pogrdne naslove na prostorije stranke i plakate sa natpisom „BOJKOT“.

„Očigledno je vlast preplašena udruživanjem cele opozicije u Novom Sadu u jednu izbornu listu i složnom odlukom da se na izbire izađe i zato preduzimaju ovako primitivne metode političke borbe“, izjavio je predsednik POKS i narodni poslanik Vojislav Mihailović, prenosi N1.

„Novi Sad očigledno želi promene, da ovakvo arogantno, bahato i nasilničko ponašanje bude prošlost i zato naprednjaci u očaju organizuju ovakve besmislene akcije, ali i otkrivaju svoje pozicije, da oni stoje iza kampanje poziva na bojkot u ovom gradu. Uprkos njihovom pozovu i pokušaju zbunjivanja opozicionih glasača, 2.juna će Novosađani masovno izaći na izbore i poslati SNS u prošlost nakon 12 godina vlasti“, dodao je Mihailović, piše u saopštenju.

Kako je ranije objavio 021.rs, dok je trajao sastanak predstavnika udružene opozicije u Novom Sadu, grupa od desetak nepoznatih mladića oko podneva je izlepila plakate zgrade POKS-a.

U koaliciji „Udruženi za slobodan Novi Sad“ za 021.rs navode da se sve odigralo u Radničkoj ulici kod zgrade koju koristi članica Koalicije „Pokret za obnovu Kraljevine Srbije“ i gde je tada održavan sastanak ljudi uključenih u izborni štab.

Kako su preneli, ovi mladići, uglavnom kratko ošišani, u crno obučeni i sa kačketima, došli su u pratnji nekoliko osoba sa kamerama.

Držeći transparente, održali su govor i potom izlepili zgradu.

Tom prilikom, predstavnici opozicione koalicije nisu ništa preduzimali, samo su snimali i fotografisali iznutra, kako bi zabeležili šta se dešava.
Koalicija „Udruženi za slobodan Novi Sad“ osudila napad

Novosadska opoziciona koalicija „Udruženi za slobodan Novi Sad“, koju čine koalicija NADA, sve stranke bivše koalicije „Srbija protiv nasilja“, Građanski pokret Bravo i Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani saopštila je da se napad dogodio dok se u prostorijama održavao sastanak udružene opozicije.

„U prepoznatljivom maniru pojavila se grupa momaka sa crnim kačketima, koji su oblepili prostorije plakatima sa sramnim uvredama i pogrdnim nazivima. Napadi kojima se širi verska i nacionalna mržnja dobro su poznati pečat vladajuće stranke i njenih satelita. Za koaliciju “Udruženi za slobodan Novi Sad” ovakva vrsta targetiranja i uvreda je potpuno neprihvatljiva, te najoštrije osuđujemo ovakav vid napada koje sada već svakodnevno doživljavamo“, navodi se u saopštenju.

Dodaju da se svakodnevno suočavaju sa sve gnusnijim i agresivnijim napadima od strane vladajuće stranke.

„Vređali su nas da smo, kako su naveli, “splačina nalik na onu koju alkoholičar povrati posle teškog pijanstva”, šaraju i skrnave ceo grad sa lažnim pozivom na bojkot, razbijaju i lome bilborde na kojima im narod poručuje da ih više ne želi, a koje plaćaju građani – poreski obveznici“, navode iz ove Koalicije te ističu da ovakvim nasilničkim potezima SNS jasno stavlja do znanja da su svesni poraza 2. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari