Hana Gutijerez-RidFoto: EPA-EFE/LUIS SANCHEZ SATURNO / POOL

Hana Gutijerez-Rid, oružarka na filmu Rust, osuđena je na maksimalnu kaznu od 18 meseci zatvora zbog smrti Haline Hačins.

Hana Gutijerez-Rid osuđena je u Nju Meksiku nakon što je u martu proglašena krivom za ubistvo iz nehata i od tada je bila u pritvoru.

U kratkoj izjavi pre izricanja presude, Gutijerez-Rid je molila da je ne drže više u zatvoru, da joj je žao zbog Hačinsove, ali da je ozbiljno shvatala svoj posao na setu.

Na osnovu audio dokaza, sudija Meri Somer rekla je da deluje da Gutijerez-Rid nije sve vreme proveravala ćorke u pištoljima i da nije pokazala znake kajanja.

Hana Gutijerez-Rid je dobila maksimalnu kaznu

Porota je odlučila da je ona kriva i da nije obratila pažnju na to što je Aleku Boldvinu dala pištolj u kome su pravi meci umesto ćoraka.

Svedoci su izjavili i da ona ne samo da nije proveravala metke u pištoljima, nego je navodno bila i mamurna i koristila marihuanu na setu.

Ova presuda ne znači da je Alek Boldvin oslobođen krivice, jer će i on u julu biti ponovo na sudu i takođe može da dobije do 18 meseci u zatvoru,

Izvor: IndieWire

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari