Hana Gutijere Rid, oružarka Alek Boldvinovog filma "Rust"Foto: POOL / Getty images / Profimedia

Hana Gutijerez Rid, oružarka koja je napunila pištolj kojim je Alek Boldvin upucao i ubio direktorku fotografije na setu filma „Rust“ 2021. godine, proglašena je krivom za ubistvo iz nehata, prenosi Bi-Bi-Si.

Rekviziterka filma bila je suočena s optužbom za nenamerno ubistvo, a sudilo joj se zbog navodnog donošenja pravog metka za pištolk Kolt .45 na snimanje vesterna. Hana Gutijerez Rid (26) proglašena je nevinom po drugoj tački optužnice, koja se tiče manipulisanja dokazima, prenosi Večernji list.

Nakon ove presude mogla bi dobiti do tri godine zatvora. Glumac Alek Boldvin takođe se suočava sa suđenjem za ubistvo iz nehata zbog smrti 42-godišnje Haline Hačins. Podsećamo, ona je ubijena nakon što je pištolj koji je Boldvin koristio na probi ispalio pravi metak na setu filma u Novom Meksiku.

Tužioci su pred porotnicima utvrdili da je Gutijerez Rid, koja je nadzirala oružje u filmu, postupila nesmotreno kada je punila pištolj, kao i da nije uspela da osigura da je oružje napunjeno samo lažnim mecima.

Gutijerez Rid, prema rečima tužioca, bila je „nemarna“, „nepažljiva“ i „nepromišljena“ kada nije primetila da su pravi meci pomešani s lažnim mecima u kutiji s municijom na setu. Jedan od tih metaka bio je u vatrenom oružju koje je koristio Boldvin, dodali su tužioci.

Gutijerez Rid nije svedočila na dvonedeljnom suđenju, ali je njen advokat, Džejson Bouls, u završnoj reči rekao da tužioci nisu uspeli da dokažu da je njegova klijentkinja jedina osoba odgovorna za smrt Hačinsove. Bouls je tvrdio da njegova klijentkinja nije znala da su na snimanju bili pravi meci. Takođe je tvrdio da je Alek Boldvin taj koji bi trebalo da bude procesuiran za zločin, budući da je on držao pištolj kad je opalio, a bio je i producent filma.

„Ona [Gutijerez Rid] je laka meta, najmanje moćna osoba na setu. Lak žrtveni jarac“, rekao je njen advokat u uvodnoj reči suđenja.

Suđenje Aleku Boldvinu za ubistvo iz nehata zakazano je za 10. jul. Optužbe protiv Boldvina već su jednom odbačene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari