Alek BoldvinFoto: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

 

Novi izveštaj o kobnoj pucnjavi na setu filma „Rust“ baca sumnju na izjave Aleksa Boldvina o događajima koji su prethodili tragediji. Dok Alek Boldvin negira da je povukao okidač pištolja kojim je zatim upucana Galina Hačins, stručnjaci za oružje sada kažu da je okidač „morao biti povučen“, prenosi Index.

Boldvinovi predstavnici za javnost rekli su novinskoj agenciji PA da nemaju komentara o najnovijem razvoju događaja. Optužbe protiv glumca za ubistvo iz nehata odbačene su u aprilu, ali su tužioci naglasili da to Boldvina „ne oslobađa krivične odgovornosti“ i dali mud do znanja da bi optužbe protiv njega mogle biti ponovo podignute.

Novi izveštaj sve dovodi u pitanje

Novi izveštaj, koje su napisali stručnjaci za oružje Lusijen i Majk Hag, predat je tužiteljima u Novom Meksiku u utorak.

„Iako je Alek Boldvin je u više navrata porekao da je povukao okidač, s obzirom na testove, nalaze i zapažanja o kojima se ovde izveštava, okidač je morao biti povučen ili pritisnut dovoljno da oslobodi potpuno napet ili uvučen čekić dokaznog revolvera“, stoji u izvještaju o oružju koje je uključen u sudske dokumente.

Podsećamo, Boldvin je negirao odgovornost za ubistvo rekavši da je držao revolver, ali da nikad nije povukao okidač i da su Gutijerez-Reed i drugi stručnjaci za oružje trebalo da osiguraju da u njemu nema metaka.

Još nije jasno da li će zaključci ovog izveštaju rezultirati ponovnim podizanjem optužnice protiv Aleka Boldvina.

Asistent režije osuđen na uslovnu kaznu

Prvi asistent režije filma „Rust“, Dejv Hols, osuđen je u martu na šest meseci uslovno nakon nagodbe o priznanju krivice. To je bila prva osuđujuća presuda u tom predmetu, a izrečena je za nemarno korišćenje vatrenog oružja.

Upravo je Hols bio taj koji je 21. oktorbra 2021. pružio Aleku Boldvine oružje koje je trebalo biti napunjeno lažnim mecima. Tim rekvizitom je usmrćena Galina Hačins i ranjen reditelj Džoel Souza. Dejv Hols pružio mu je oružje rekavši da je „hladno“, što u holivudskom žargonu znači bezopasno.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari