Dok mnoge dame biraju kupaći kostim za ovu letnju sezonu, iz Majami Biča već je stigla modna direktiva za narednu godinu. Mnogi su skloni mišljenju da kupaći kostimi ne daju previše prostora za kreativnost i inovacije, a takve i slične tvrdnje dizajneri na Nedelji mode u Majami Biču ponovo su opovrgli.

Ne izdvaja se nijedna boja, sve su in, međutim, ono što je povezalo sve kreatore je – jednodelni kupaći kostim i najnovija tehnološka dostignuća kada su materijali u pitanju. Bikini se sada suši čim izađe iz vode, boju uopšte ne menja, a neki modeli su toliko elegantni i glamurozni da ne zaslužuju da budu „samo“ kupaći kostim.

Ova modna manifestacija je ponovo održana u Ralej Hotelu na impresivnoj pisti. Manekenke u nosile modele Dizela, Ed Hardija, Pako Pana, Red Kartera, Tibija, Tomija Bahame i Fibera.

Bambi kao supermodel

Britanska dizajnerka Stela Mekartni izabrala je neobičnu zvezdu za kampanju za kolekciju jesen zima 2009/10. U glavnoj ulozi neće biti supermodel, već crtani junak – Bambi. „Veliki sam fan Bambija i taj film me podseća na moju mamu (Linda Mekartni). Uz to želela smo zabavnu kampanju. Kolekcija je poprilično ozbiljna i žestoka, pa smo zato želeli da je opustimo sa Bambijem“, objasnila je svoj izbor Stela Mekartni, ćerka bivšeg Bitlsa Pola Mekartnija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari