Australijska pop-princeza Kajli Minog (42) je imala svoj debi na Glastonberi muzičkom festivalu u subotu, pet godina nakon što je morala da odustane od svog nastupa kada je utvrđeno da ima rak dojke. Ova velika zvezda u Britaniji bila je gost američkih glam-rokera Scissor Sisters na glavnoj Piramida bini.

Iako se nije direktno obratila okupljenima i izvela samo jednu numeru „Any Which Way“, to je bilo dovoljno da oduševi prisutne. Za pamćenje je bio i nastup Šakire – i prilika da svi otpevaju fudbalsku himnu SP u Južnoj Africi „Waka Waka“, kao i dolazak engleskog rok benda Muse, kojima se priključio i Edž, gitarista grupe U2, pošto su izveli obradu njihovog hita „Where the Streets Have No Name“.

U2 su inače trebali da bude glavne zvezde ovogodišnjeg 40. izdanja Glastonberija, ali su morali da odustanu pošto je pevač Bono morao na hitnu operaciju leđa. Njih su, na samom otvaranju, zamenili Gorillaz čiji je eklektičan nastup, uz gostovanje arapskih flautista i vremešnog Lu Rida, podelio i kritiku i okupljene.

Glastonberi je 1970. godine započeo sa 1.500 posetilaca koji su platili jednu funtu kako bi slušali grupu Kinks (dat im honorar od 500 funti), ali pošto su oni otkazali okupljeni su slušali Marka Bolana. Ove godine na Glastonberiju je preko 200 izvođača, više od 180.000 posetilaca, a cena karte je 185 funti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari