Kejt Midlton: Od devojke kojoj se javnost rugala, do omiljene članice kraljevske porodice 1EPA-EFE/ANDREW MATTHEWS / POOL

Činjenica da se Kejt Midlton više od dva meseca nije pojavila u javnosti, izazvala je vrtlog teorija zavera i pretpostavki šta se zaista dešava sa princezom od Velsa.

Kensingtonska palata saopštila je 17. januara da je Kejt Midlton imala operaciju abdomena u londonskoj bolnici, da se princeza od Velsa dobro oseća i da ćemo je videti posle Uskrsa.

I dok Kejt i dalje izostaje sa javnih pojavljivanja, javnost nestrpljivo traži još detalja, misterije pokreću brojne teorije zavere, a situacija je kulmirala fotošopiranom slikom koja je nedavno objavljena i njenim priznanjem da ju je lično obradila.

Ketrin Midlton je rođena 1982. godine u Redingu, a odrastala u mestu Baklberi u južnoj Engleskoj. U to vreme njena porodica nije bila bogata niti naročito siromašna – majka je bila stjuardesa, a otac pilot.

Budućeg britanskog kralja Kejt je upoznala 2001. godine na Univerzitetu St Andrew’s, gde su oboje studirali.

„Mislim da si rekao da sam zapravo pocrvenela kad sam te upoznala i nekako sam pobegla“, izjavila je tokom zajedničkog intervjua s Vilijamom povodom njihove veridbe 2010. godine. „Bila sam jako stidljiva zbog susreta s tobom“, priznala je tada.

Britanski mediji počeli su je pratiti od samih početaka, još otkako se saznalo da je u vezi sa princem 2003. godine. Zaljubili su se tokom studija, raskidali su i mirili se, ali na kraju i venčali.

Kejt Midlton: Od devojke kojoj se javnost rugala, do omiljene članice kraljevske porodice 2
Foto: Eddie Keogh / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sva pažnja koju je dobijala od medija, nije joj bila laka. Uz to, nije imala podršku svog dragog koji je često imao javne ispade i turbulentne izlaske. To je Kejt dovelo do toga da ostavi princa 2007. godine.

Mediji su tada bili opsednuti pričom o devojci iz srednje klase koja je osvojila britanskog princa, a neko vreme je proživljavala i pravi medijski linč s okrutnim nadimcima, poput “Waity Katie” (Kejt koja čeka), jer se godinama čekalo da je Vilijam zaprosi.

To se na kraju i desilo. Par se venčao 29. aprila 2011. u Vestminsterskoj opatiji, koju je ispunilo čak 2.000 zvanica, a njihovo venčanje bilo je kraljevski događaj godine.

Kejt Midlton: Od devojke kojoj se javnost rugala, do omiljene članice kraljevske porodice 3
Foto: John Stillwell / PA Images / Profimedia

Ceremoniju, koja se prenosila uživo u Ujedinjenom Kraljevstvu pratilo je gotovo 25 miliona ljudi, a procenjuje se da je događaj u svetu pratilo oko dve milijarde gledalaca.

Kejt i Vilijam imaju troje dece, princa Džordža (11), princezu Šarlot (9) i princa Luja (6).

Kejt je u međuvremenu postala i miljenica javnosti, zbog čega je često prate poređenja s neprežaljenom princezom Dajanom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari