Konstrakta: Ne bih poverovala da svatovi pevaju “uvećana slezina nije dobra, nije lepa”, ali život može biti zabavan 1Konstrakta, foto: Kosta Đuraković

Ana Đurić Konstrakta nastupiće u sklopu 54. Praznika mimoze 25. februara u Herceg Novom i održati koncert kao glavna zvezda Winter Flower žurke.

Ovo će biti Konstraktin prvi solo nastup u Herceg Novom, zbog čega ga ljubitelji njene muzike ne smeju propustiti, te je tim povodom umetnica dala intervju za Vijesti, u kome između ostalog otkriva i ko su joj domaći favoriti za Evroviziju.

Konstrakta: Ne bih poverovala da svatovi pevaju “uvećana slezina nije dobra, nije lepa”, ali život može biti zabavan 2
foto (BETAPHOTO/EXIT Press)

Komentarišući još jedno priznanje, to što su pratioci zvaničnog naloga “Eurosonga” glasali za to da je imala najbolji tekst, ali i to da je na Evroviziji dobili priznanje za najinovativniji nastup, umetnica objašnjava da su bili nominovani u tri kategorije, od kojih su u dve pobedili – najbolji tekst, i najbolja koreografija.

– Drago mi je što su baš ovi slojevi našeg nastupa prepoznati kao nešto vredno nagrade. Što se tiče koreografije, ona je konceptualna i lagana, tako da je bilo malo diskusija oko toga da li zaista zaslužujemo pobedu u ovoj kategoriji, budući da ne pravimo spektakl i akrobacije po sceni. Ali ipak je prepoznata duhovitost naše statične postavke i diskretnih pokreta. Dobili smo i dosta drugih nagrada, ne samo od Evrovizije – kaže Konstrakta za Vijesti.

Ona se u intervjuu osvrnula i na nastup u Groningenu, na festivalu Evrosonik, na kome je nastupala zajedno sa bendom KoiKoi krajem januara.

– Festival Eurosonik ima za cilj da muzičkoj industriji predstavi izvođače iz čitave Evrope. Za nas je, prije svega, bio izazov kako da u naš svet uvučemo ljude koji ne razumiju tekst, a naša muzika se dosta oslanja na tekst. Uspeli smo da napravimo dobar koncert, uspeli smo da održimo pažnju prisutnih, a šta će dalje biti – ne znam. Teško je izaći van granica našeg govornom područja kada pevaš na maternjem jeziku – primetila je umetnica.

Konstrakta: Ne bih poverovala da svatovi pevaju “uvećana slezina nije dobra, nije lepa”, ali život može biti zabavan 3
foto (BETAPHOTO/NEBOJŠA MIĆKOVIĆ)

Upitana da li je mogla da pretpostavi koje će stihove publika da „uhvati“ dok je osmišljavala pesmu, Konstrakta odgovara: „Sigurno ne bih poverovala u to da bi, recimo, svatovi na svadbi uglas pevali “uvećana slezina nije dobra, nije lepa”! Nadrealno. Ali život može biti zabavan, treba rizikovati ponekad. Deca su u busu pevala na latinskom, repliciralo se u skupštinama sa “i šta ćemo sad”, guglalo se o tamnim kolutovima oko očiju, ulazilo se na fudbalske utakmice sa pesmom… šta ćeš više!“

Konstrakta ističe da na nastupima izvode pesme Zemlje gruva čiji je ona autor između ostalih.

– To su moje pesme. Pa ja i nemam neki otklon od njih. Publika se više fokusirala na ono što je obavljivano kao Konstrakta, ali i sve pesme Zemlje gruva su dobile više pažnje u tom paketu – ističe muzičarka.

Upitana na koga „tipuje“ da će ove godine predstavljati Srbiju na Evroviziji, od izvođača čije su pesme objavljene za takmičenje, Konstrakta odgovara da dosta toga zavisi od načina na koji će izvođači spakovati svoj nastup. I naravno kako će izneti pesmu.

– Sviđa mi se Luke black, Filip Baloš, Džipsi, Egret, Ivona… – kaže Konstrakta, navodeći lične favorite za ovogodišnjeg predstavnika Srbije na Evroviziji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari