Brus Springstin ne krije bes na svom novom albumu. „Wrecing Ball“ će biti objavljen 6. marta u Americi, a osnovna poruka koju čuveni roker na njemu postavlja je da je „američki san negde gadno iskrivljen“.

Saosećanje za siromašne i nezaposlene, gospel-pozivi za nadu odzvanjaju sa 17. studijskog albuma u 38-godišnjoj Springstinovoj karijeri. „Uništili smo ideju jednakih šansi“, kaže on.

Na albumu ima 11 kompozicija, a otvara ga „We Take Care of Our Own“, koja nudi kontrast između čuvenog slogana o pomoći za sve i američke stvarnost. U drugim pesmama Springstin se bavi „kradljivim baronima“ finansijskog sistema koji mogu da unište čitav grad i to bez ijednog ispaljenog metka. Springstin kaže da je okidač za album bila kriza koja je počela 2008. godine, a koju je pokrenulo tri decenije deregulacije i profiterstva. Sa muzičkog stanovišta novi album je zasnovan na folku, gospelu, ali i pesmama o recesiji iz 1930-tih godina, koji predstavljaju „istorijsku rezonancu“ za društvene teme, kako ističe sam autor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari