Nedavno objavljena vest da će se u predstojećoj 24. sezoni Simpsonovih pojaviti muzičari Tom Vejts i Džastin Biber pokazuje da autor Met Grejning ne odustaje od prakse koja dokazano daje izuzetne rezultate. U protekle dve decenije u Simpsonovima su gostovale brojne zvezde muzičke scene, a takav trend uvek je izazivao veliko interesovanje publike širom sveta.


Vejts će se pojaviti kao deo grupe „katastrofičara“ koji se pripremaju za tehnološki incident velikih razmera, a na njega će nabasati glava porodice Homer, dok će Biber biti kandidat u muzičkom takmičenju u kojem učestvuje i nestašni Bart Simpson. Na listi onih koji su već „posetili“ čuveni grad Springfild nalazi se i Lejdi Gaga. Prema rečima te pevačice, gostovanje u Simpsonovima predstavljalo je jednu od najboljih stvari koja joj se u životu dogodila. Lejdi Gaga se pojavila u završnoj epizodi prethodne 23. sezone serije i pomogla Lizi Simpson, najmudrijem članu porodice, da ispolji potisnuti bes.

Mada joj pevačica ide na živce stalnim savetima o važnosti pokazivanja emocija, Liza na kraju shvata da je psihoterapija bila delotvorna, i u duetu sa Lejdi Gagom izvodi numeru „Superstar“. Među ostalim muzičarima koji su se pojavili u Simpsonovima nalazi se i Britni Spirs, koja je predstavljena kao „femme fatale“ čiji poljubac prilikom dodele nagrada izaziva toliko uzbuđenje kod najstarijeg stanovnika Springfilda da siroti čovek umire istog trenutka. Pozivu da gostuje u seriji nije odoleo ni Sting. On se pojavljuje u ulozi nekadašnjeg pomoćnika klovna Krastija, koji se vraća u grad posle tri decenije i spasava Barta iz bunara u koji je dečak slučajno pao.

Osim muzičara, u Simpsonovima su se od početka prikazivanja 1989. godine pojavljivali i poznati književnici, poput Helen Filding i glumci, kao što je Alek Boldvin. Serija je satirična parodija načina života pripadnika srednjeg staleža u SAD, predstavljenog kroz svakodnevicu porodice iz naslova. Ono što daje poseban „šmek“ Simpsonovima svakako jesu samokritični humor i metareference.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari