Posle uspešnog koncertnog debija u Domu omladine sarajevski rok sastav Letu Štuke nastupiće ponovo pred beogradskom publikom – 13. avgusta na festivalu muzike i piva Bir festu na Ušću.

Festivalski nastup će za ovu sve popularniju grupu biti poseban izazov, jer će svirati možda i pred 100.000 posetilaca, što će za njih biti i prilika da se izbore za novu publiku. Vlasnici hitova „Sunce“, „Pero papacoder“, „Tesla“ i „Bella donna“ raduju se novom dolasku u Beograd, a o predstojećem nastupu, stanju sarajevske muzičke scene i budućim planovima specijalno za Danas govori frontmen benda Letu štuke, Dino Šaran.

* Šta nam pripremate za Bir fest?

– Ljudi će tu prije svega biti prisutni zbog zabave i piva kao i zbog njima poznatijih izvođača. Mi ćemo se potruditi da što bolje predstavimo svoja dva albuma.

* Stekli ste verne fanove i brojnu publiku u Hrvatskoj i BIH, da li na ovaj novi nastup u Beogradu gledate kao i na novu priliku za pridobijanje publike u Srbiji?

– Neka nam svima bude dobro i to je to. Kvalitet nam je bitniji od kvantiteta. Kako u broju fanova tako u svemu ostalom. Zadovoljni smo prijemom na prethodna dva koncerta (Dom omladine i Egzit 2008) i nadamo se da ćemo svakako steći svoju publiku u Srbiji. Stalnu naravno.

* U kakvom je stanju sarajevska pop rok scena, da li se polako oporavlja?

– Ne mislim da smo tipični predstavnici bilo koje scene ili škole iako je sasvim prirodno da je i sarajevska scena izvršila uticaj na nas. Današnja scena je ok i čak bolja nego predratna, ali tržište je rasparčano i komunikacija u regiji je loša. Najbolje po tom pitanju prolaze pred rat etablirani umjetnici.

* Koliko vam je bilo zapravo teško da 2005. oživite grupu i konačno snimite prvi album. Šta vas je podstaklo?

– Nije to bilo pauza. Bend se raspao još 1992, a Đani Pervan i ja smo napravili 2005. sasvim novu stvar sa tek jednom starom pjesmom. Od stare grupe samo smo preuzeli ime benda.

* Kako teku pripreme za treći album, koji ste najavili kao intimniji od predhodna dva?

– Trenutno pišem pjesme za novi album. I još ne znam na šta će izaći. U tome je zapravo izazov. Ne bih više ništa najavljivao osim da će to bit jedan dobar album.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari