Novi album beogradskog sastava Darkwood Dub, pod nazivom „Vidimo se“, izašao je juče na Exit etiketi. Sedam pesama sa albuma i bonus trek, pobednik Darkwood Dub remiks konkursa, dostupni su za besplatno preuzimanje na sajtu www.exitmusic.tv a fizičko izdanje albuma će tokom leta objaviti izdavačka kuća „Odličan hrčak“.


Exit Label je 7. aprila objavio prvi singl sa ovog albuma, u kojem gostuje legendarna diva Bisera Veletanlić, „Nešto sasvim izvesno“. Drugi singl, „Kraj oktobra“, izdat je 8. juna, dok će novi album predstaviti još pet novih pesama. Kao poseban bonus, na albumu se nalazi i pobednički remiks singla „Nešto sasvim izvesno“, koji je na konkursu održanom od 5. do 25. maja, doneo Damjanu Elteku ulaznicu za Exit festival, kao i čast pojavljivanja na albumu Darkvuda.

Kao prave zvezde Exit etikete i domaće i regionalne scene, Darkwood Dub će nastupiti na glavnoj bini Exita prvog dana festivala neposredno pre hedlajnera festivala, velikih Arcade Fire. Darkvudi će nastupiti i na Exit Music Live bini, poslednjeg dana festivala, sa repertoarom koji će nas sve podsetiti zbog čega smo zavoleli ovaj sastav. Darkwood Dub je oformljen 1988. godine u Beogradu. Do izdanja prvog albuma „Paramparčad“ (Take it or leave it, 1994), Darkwood Dub je postao najpopularniji andergraund bend u Beogradu, svirajući prepune koncerte pred fanatičnim obožavateljima. Drugi album „U nedogled“ (B92, 1996) doneo je dalji razvoj u kombinovanju različitih muzičkih struktura, kao i aktuelnih žanrova u plesnoj muzici, i prvi put uključuje savremene muzičke tehnologije koje od tog trenutka postaju integralni deo zvuka benda. Naredni albumi, „Elektropionir“ (B92, 1999), „Život počinje u tridesetoj“ (B92, 2002), „O danima“ (B92, 2004) i „Jedinstvo“ (B92, 2008), učvrstili su već kultni status benda. Od kraja 2008. godine grupi se kao stalni član pridružuje klavijaturista Vasil Hadžimanov.

Koncerti u Parizu

Povodom obeležavanja Svetskog dana muzike, Darkwood Dub je nedavno održao dva veoma uspešna koncerta u Parizu. Najpre us nastupili na platou ispred Kulturnog centra Republike Srbije u okviru manifestacije, gde je njihov koncert videlo oko 2.500 ljudi. Ovim koncertom je nastavljeno predstavljanje savremene srpske muzičke scene u Francuskoj, koju KC Srbije vec 4 godine unazad promoviše kroz organizaciju koncerata i projekcija spotova, muzičkih filmova itd. Drugi koncert održan je dva dana kasnije u poznatoj pariskoj koncertnoj sali „Le Divan du Monde“, gde su energičnim nastupom uspeli da zapale parisku publiku i predstave svoje najpoznatije kompozicije koje su za veliki deo publike bile pravo otkrovenje i iznenađenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari