Beogradski sastav Vrooom objavio je novi album „Input“ za Exit online etiketu, koji se može besplatno preuzeti na sajtu www.exitmusic.tv.


– Nakon šestogodišnje diskografske pauze 24. juna objavljen je novi album grupe Vrooom. Album „Input“ je medijski već najavljen singlom uz video spot za pesmu „Privremeno stanje“ koja otvara izdanje i koja se našla u vrhu značajnih domaćih top lista početkom godine. Album sadrži devet numera prepoznatljivog zvuka grupe, izraženog u rasponu od energičnih pesama plesnog ritma do gotovo kontemplativnih instrumentala. Grupa će uskoro snimiti i video za još jednu kompoziciju sa albuma. Promotivna turneja počela je u martu, a prvi sledeći nastup biće 10. jula na Exit festivalu. Vrooom će do kraja godine prirediti niz koncerata u različitim kontekstima i uz saradnju sa mnogim umetnicima sa ex-yu prostora, što bi trebalo da rezultira DVD izdanjem tokom proleća sledeće godine – izjavio je Marko Grubić iz grupe Vrooom, povodom novog albuma.

Album je snimljen u studiju grupe Vrooom, mastering je urađen u studijima Masterblaster i Dobro polje. Autor muzike i tekstova je Marko Grubić. Gosti na albumu su Marija Mihajlović (prateći vokali), Natalie Frederic (iz francuske grupe The Virgin Marys, prateći vokali) i bivši član grupe Vrooom Marko Nježić (gitara u numeri „Cuts“). Grupa Vrooom radi u sastavu: Vanja Vukotić (glas), Marko Grubić (gitara, bas, programming), Aljoša Varga (fretless bas), Nenad Knežević (harmonika) i Branislav Potić (bubnjevi).

Vrooom je od svog osnivanja, 1998. godine, objavio četiri albuma: Evolucija (2005), Live in Zürich (2001. snimljen uživo na pozorišnom festivalu Züercher Theater Spektakel u Cirihu, Švajcarska), Ventilacija (2000) i Torpedo Music (1999). Sva četiri izdanja naišla su na nepodeljeno odobravanje kritike, a singlovi sa ovih albuma našli su se u samom vrhu svih značajnih muzičkih top lista u Srbiji i regionu, kao i na raznim kompilacijskim izdanjima u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Francuskoj. Predstavljajući svoju muziku, Vrooom je nastupao u gotovo svim evropskim zemljama na potezu od Francuske do Bugarske, svirajući u najrazličitijim koncertnim prostorima – od underground klubova, do velikih koncertnih sala, kao i muzičkih, multimedijalnih i pozorišnih festivala. Uz stalnu koncertnu aktivnost, članovi grupe komponovali su muziku za preko 30 pozorišnih predstava izvodeći je u nekima od njih i uživo, kao i za mnoge igrane i dokumentarne filmove, velike „evente“, izložbe i performanse. Dobitnici su brojnih priznanja među kojima se izdvajaju Davorin Popović i Grupa godine TV Metropolis. Njihov zvanična internet strana je www.vrooom.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari