Ovog jula na Exit festivalu atmosfera će biti prepuna elektriciteta, baš kao pred letnju oluju – Dance Arena, Main Stage, Happynovisad i Elektrana s ponosom objavljuju izvođače koji su među najprogresivnijim u svojim muzičkim žanrovima, a njihovo naelektrisanje će se ovog leta indukovati u električno polje na Petrovaradinskoj tvrđavi, od 12. do 15. jula u Novom Sadu.

Impresivnom lajn-apu na Dance Areni pridružuje se 12. jula Jacques Lu Cont, kultnog imena frenč hausa i sintpopa, kao i Eats Everything, britanski producent koji je poslednjih godina eksplodirao u andergraund haus sceni, briljirao na BBC Radio 1. Trećeg dana festivala na Dance Areni će nastupiti američki tehno i haus producent, Claude VonStroke i haus legenda, predvodnik nemačke haus i elektro scene, Tobi Neuman, koji nastupa zajedno sa pionirom londonske underground house scene, Geddes. Pored njih, 14. jula nastupiće i američko-nemački tehnohaus/elektropop sastav, Benoit & Sergio, a 15. jula australijski elektrohaus/dabstep duo koji čine dva člana sastava Pendulum, Knife Party.

After 2AM program glavne festivalske bine tradicionalno ugošćava neka od najvećih imena svetske dram’n’bejs i dabstep scene. Drugog dana festivala u ovom programu nastupaće predvodnik nove škole d’n’b talenata u Evropi, i zvezda etikete Hospital, Netsky. Isti dan nastupaju i britanski elektronski produkcijski tim, Drumsound & Bassline Smith, a posebnu podršku pružiće MC Dynamite, globtroter i propovednik džangl i d’n’b, ali i hip hop, dabstep i rege plesnih podijuma. Zatim 14. jula nastupa izraelski dabstep producent i DJ Asaf Borgera, koji nastupa pod alijasom Borgore. Konačno, poslednjeg dana festivala nastupiće i engleski muzičar, DJ, vizuelni umetnik, glumac i selebriti, Goldie, a društvo će mu praviti jedan od najtraženijih i najinovativnijih MC-jeva iz d’n’b i dabstep sveta, SP:MC.

Druga po veličini elektronska bina Exit festivala i mesto koje već godinama okuplja sam krem alternativne elektronike, Happynovisad i ove godine sprema program po meri ljubitelja najprogresivnijih muzičkih žanrova. U petak, 13. jula nastupiće britanski producent trenutno stacioniran u Berlinu Sigha, u petak na HNS dolazi i Tim Van de Meutter a.k.a. Locked Groove kao i George Fitzgerald, poznat po originalnoj mešavini hausa, garaža, tehna i dabstepa. U subotu, 14. jula nastupa mladi producent iz Belfasta Space Dimension Controller.

Elektrana bina, kultno mesto nasmejanih ljubitelja elektro scene i promoter različitosti, neona i šljokica, najavljuje impozantnu listu, pored već potvrđenih Sneaky Sound System i When Saints Go Machine. U četvrtak, 12. jula nastupa miljenik plesnih podijuma, Christian Strobe. Dan kasnije nastupaju Thieves Like Us, sada petočlani bend koji uspeva da pomiri post pank, nju vejv, italo disko, sintpop, kao i muzički genije iz Grčke, Nikkon, uz čil-aut elektroniku. U subotu veče nastupiće ruski elektro-pop / elektro-fank duet formiran 2009. godine, Tapeaters. Njihov zvuk je izrezbaren preko toplote tonova vintidž sintisajzera, fanki vajba i višeslojno vazdušastih i pratećih vokala stopljenih u jedinstvenu emociju. Nešto sasvim drugačije pružiće nam DAT Politics, jedan od najvažnijih elektroegzaltik bendova na planeti. Poslednjeg dana festivala na Elektrani nastupaju Franz + Shape, Detachments i A Terrible Splendour.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari