Zaječarska Gitarijada, 44. po redu, počela je sinoć otvaranjem šestog međunarodnog salona rok fotografije u Radul-begovom konaku u Zaječaru. U park šumi „Kraljevica“ u Zaječaru tokom dve večeri za najbolju neafirmisanu grupu takmičiće se 12 muzičkih sastava. To su Bolesna štenad i Alhemija iz Beograda, Praj i Svarun iz Novog Sada, Plastik sandej iz Niša, Stondilers iz Čačka i Šejdi kru iz Sremske Mitrovice.

Za najbolji „demo“ bend takmičiće se i dve grupe iz grada domaćina – Delirijum i Trilogija, Megavat iz Požarevca, Es i fol iz Banjaluke i Šraf iz Kosovske Mitrovice. U revijalnom delu sinoć su se publici predstavili bluz gitarista Lens Lopez, a potom zagrebačka grupa Psihomodo pop, kao i rok sastavi Van Gog i Over drajv. Danas tokom finalne večeri u revijalnom delu će svirati Kiki Lesendrić i Piloti, zatim nekadašnji pobednik Gitarijade – Bjesovi iz Gornjeg Milanovca, beogradski sastav Najt šift i muzičar Đorđe David.

Najavljeno je i da će tokom Gitarijade biti održan 14. međunarodni moto-skup i očekuje se dolazak oko 1.000 motociklista iz Srbije i evropskih zemalja. Kamp je besplatan, a posetoci će sem besplatnog smeštaja dobiti i po jedan obrok i piće. Ulaz na sve koncerte je takođe besplatan, a kao ovogodišnji voditelj Gitarijade je najavljen Đorđe David.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari