Novi dokumentarac o Stonsima, pod nazivom „Crossfire Hurricane“ reditelja Breta Morgena, pojaviće se u oktobru u britanskim bioskopima. Premijerno izvođenje na kablovskoj TV mreži HBO zakazano je za 15. novembar, a do kraja godine biće prikazan i na BBC-u.


Istorija Rolingstonsa, koja zaokružuje čitavih pola veka, biće pokrivena arhivskim materijalom i komentarima aktuelnih članova benda – Mika Džegera (glavni vokal, usna harmonika, ponekad gitara), Kita Ričardsa (gitara, prateći vokal), Čarlija Votsa (bubnjevi, perkusije), Ronija Vuda (gitara, prateći vokal), kao i nekadašnjih članova, poput Bila Vajmana (bas gitara), koji je bend napustio 1992. i Mika Tejlora (gitara, prateći vokal), kojeg je 1974. zamenio Roni Vud. Dokumentarac pokriva celu karijeru čuvenog rok benda, a kako se najavljuje, ovo ostvarenje izneće i dosta „prljavog veša“ o grupi, pošto ih prati od samih početaka do danas.

Režiser Morgan je u saopštenju naveo da njegov film „nije akademska lekcija iz istorije“, ali da poziva publiku da iskusi „gotovo mitsko putovanje Stonsa od autsajdera do rokenrol kraljeva“.

Najveći uspeh do sada doživeo je dokumentarac „25×5 – The Continuing Adventures of the Rolling Stones“, koji se pojavio 1989, kada su Džeger i Ričards okončali međusobni sukob – umalo fatalan po opstanak grupe. Nakon objavljivanja autobiografskog bestselera „Život“ (Life), u medijima se tokom prošle godine pričalo o ponovno zategnutim odnosima između ova dva originalna člana benda, zbog načina na koji je Ričards pisao o svom muzičkom saputniku Džegeru.

Koncerti u Njujorku i Londonu

Njujork – Rolingstonsi će održati četiri koncerta tokom novembra u Njujorku i Londonu. Mik Džeger, Kit Ričards, Čarli Vots i Roni Vud, koji ove godine proslavljaju 50-godišnjicu benda, održaće dva koncerta u londonskoj O2 areni i dva u novom bruklinskom Barklaj centru. Ove vesti dolaze posle izjava članova benda da ove godine neće ići na turneju, ali i posle naznaka da bi mogli da svirkom obeleže svoj jubilej. Stonsi su poslednji put bili na turneji 2005-2007. godine. Grupa, koja postoji od 1962. godine i spada u red najdugovečnijih na sceni, do sada je prodala oko 200 miliona albuma širom sveta. V. T.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari