Britanska pevačica Adel je taman na vreme oporavila glas – da može da nastupi u svom velikom trijumfu pošto je svojila šest Gremija – najbolji muzički video spot („Rolling In The Deep“), najbolji pop album („21“), najbolja pop solo interpretacija („Someone like You“), album godine („21“), snimak godine i pesmu godine za „Rolling In The Deep“. Adele je prvi put u poslednjih nekoliko meseci nastupila javno, na 54. dodeli Gremi nagrada.

Nakon operacije glasnih žica prošle godine, zbog čega je otkazala brojne koncerte, pevačica je tek sada stala na scenu, a posle izvođenja pesme „Rolling In The Deep“ cela sala aplaudirala je nekoliko minuta. Kada je izašla na binu da primi nagradu za najbolju pop interpretaciju, rekla je publici da je znala da joj se život promenio kada je napisala „Someone like You“. Ona je, sa ovih šest Gremija, izjednačila uspeh kojeg je pre dve godine postigla Rijana, tako da njih dve imaju najveći broj osvojenih trofeja, za jedno veče, u ženskoj konkurenciji. Veliki uspeh ostvario je i sastav Foo Fighters, sa pet Gremija – u rok kategorijama za najbolji album („Wasting Light“), najbolju pesmu i izvođenje („Walk“), za najbolji duži video spot („Foo Fighters: Back and Forth“) i za najbolju hard rok/metal izvedbu („White Limo“), dok je četiri trofeja uzeo Kanje Vest, što je solidan učinak s obzirom da je imao najviše (7) nominacija.

Ceremonija je protekla pod senkom smrti Vitni Hjuston, koju su mnogi izvođači pominjali (Bruno Mars je poručio: „Večeras slavimo muziku, slavimo Vitni Hjuston“, dok je Dženifer Hadson otpevala njenu baladu „I Will Always Love You“), a tribjut nastup je bio izveden u čast pevačice Ete Džejms koja je preminula početkom godine. Međutim, s lepše strane, veče će biti zapamćeno i po nastupu grupe The Beach Boys – prvom nakon pauze od preko 20 godina. U decembru su Beach Boys potvrdili da će krajem ove godine krenuti na turneju kako bi obeležili svoju 50-godišnjicu, a treba očekivati i njihov novi album.

„Imali smo smrtni slučaj u porodici“

LL Kul Džej, domaćin ceremonije dodele Gremija, zamolio je okupljene zvezde da mu se pridruže u molitvi za pevačicu Vitni Hjuston, koja je preminula u subotu. „Imali smo smrtni slučaj u porodici. Zato mi se čini da treba da počnemo sa molitvom za ženu koju smo voleli“, rekao je Džej na početku ceremonije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari