U prepunom Sava centru sinoć je prvi put održan veliki koncert istaknutih interpretatora sevdalinki. Veče je počelo numerom „Kolo Ristovka“ i na sceni se najpre pojavila prva dama sevdaha Zehra Deović. Beograđani su neke od najlepših sevdaliniki mogli da čuju i u izvedbi Merime Njegomir, Nedeljka Bilkića, Vesne Hadžić, te šesnaestogodišnje Alme Subašić, Amire Medunjanin koju strani mediji s pravom nazivaju ovdašnjom Bili Holidej.

Tu su bili i Muhamed Mujkanović, Enes Begović i Nedžad Imamović, a posebno oduševljenje publike izazvao je izlazak na scenu zagrebačke dive Josipe Lisac koja je sa virtuozinom lautistom Edinom Karamazovim bila specijalni gost večeri. Izvedbu večnih pesama poput „Moj dilbere“, „Mila majko, šalji me na vodu“ ili „Žute dunje“ pratio je veliki orkestar RTS-a i narodni orkestar iz Sarajeva. Program „Veče sevdaha“ vodio je glumac Aljoša Vučković. Koncertu je prisustvovao i ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić.

Naravno, sevdah veče nije moglo da prođe bez saza, balkanskog instrumenta, i umeće sviranja na njemu prikazao je Avdo Lemeš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari