Siget festival od 10. do 15. avgusta - Ostrvo slobode 1Arhivska fotografija Foto: EPA-EFE/MARTON MONUS

Jedan od najvećih festivala u regionu, ali i u čitavoj Evropi – Siget, održava se i ove godine u svom tradicionalnom terminu u avgustu, tačnije od 10. do 15. ovog meseca i to po 29. put.

Slogan – „Ostrvo slobode“ odgovara lokaciji na kojoj se festival odvija – ostrvu Obud koje se prostire na 108 hektara severno od Budimpešte.

Manifestacija, koja se prepoznaje po tome što se na njoj mogu čuti najrazličitiji muzički žanrovi – receptura po kojoj su nastali mnogi docniji festivali, pa između ostalih i naš EXIT, posebna je i po tome što i polovinu njenih posetilaca čine građani Zapadne Evrope.

Godine 2019. zabelažio je inače preko 565.000 posetilaca.

Ovogodišnji hedlajneri su: 10. avgusta – Dua Lipa, 11. – Kings of Leon, 12. – Džastin Biber, 13. – Kalvin Haris koji je ove godije bio i zvezda EXIT-a, 14. – Tame Impala, a poslednjeg dana festivala, 15. avgusta, glavna zvezda su Artict Monkeys.

Među drugim velikim imenima Sigeta ove godine su i: Rufus Du Sol, Nina Kravic, Bastille, Stromae, Lewis Capaldi, Anne-Marie, Sam Fender i mnogi drugi…

Propusnica za sve dane festivala i sve događaje košta 335 evra, trodnevna propusnica je 235, cena jednodnevnih ulaznica počinje od 80 evra.

Za one koji reše da kampuju na festivalu i to čitavih šest dana, cena za boravak u kampu kreće se od 7 evra po osobi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari