Numera „Stairway to Heaven“ grupe Led cepelin izabrana je za najbolju britansku rok pesmu svih vremena u anketi radio stanice Absolut klasik rok.

Veliki hit Cepelina sa albuma „IV“ iz 1971. godine pobedio je ispred numere „Won’t Get Fooled Again“ grupe The Who, kao i ispred „Bohemian Rhapsody“ benda Kvin. Zanimljivo je da su se među deset najbolje plasiranih pesama našle još dve numere Cepelina: „ Whole Lotta love“ i „ Rock n ‘ Roll“, dok su legendarni Bitlsi zastupljeni samo sa singlom „Revolution“.

Inače, na novom albumu američke pevačice Meri Džej Blajdž naći će se obrada upravo čuvene numere grupe Led cepelin. Uz „Stairway to Heaven“ na albumu „Stronger With Each Tear“ biće i obrada još jedne kultne numere Cepelina, „Whole Lotta Love“. Blajdž je za snimanje nove verzije „Stepenica za nebo“ unajmila proverene muzičare, poput nekadašnjeg gitariste grupe Vajtsnejk Stivi Vaja, jer naglašava da „neće dozvoliti publici da pogrešno pomisli kako je u stanju da upropasti veliki rok hit“. Američka pevačica već je posle prepeva hita „One“ grupe U2 stekla reputaciju muzičarke koja ume dobro da obradi kultne numere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari