Jedan od najznačajnijih indie rock sastava Tindersticks održaće koncert 11. maja u Velikoj sali Pozorišta mladih. Posle devet godina, ovaj odlični britanski sastav ponovo nastupa u Srbiji. Organizacija Škripa & Knap će nam predstaviti ovaj izuzetan sastav u sklopu njihove evropske turneje povodom izlaska novog, devetog studijskog albuma pod nazivom „The Something Rain“, koji je izašao u februaru ove godine.

Početak turneje je 9. maj i Beč, u regiji su još 14. maja u Zagrebu u Tvornici kulture, dok će sutradan posetiti Ljubljanu i Kino Šišku, i za sada se završava 25. jula na Poolbar festivalu u Austriji. Kao predgrupa nastupiće francuski muzičar Tomas Belhom, koji će ovom prilikom promovisati svoj treći album „Rocephine“. Ulaznice mogu da se kupe po ceni od 1.700 dinara u Omladinskom centru CK13 i prodavnici ploča „Pinball Wizard“ u Beogradu. Na dan koncerta karte će koštati 2.000 dinara.

Neosporno je da kvalitet grupe Tindersticks upravo leži u živim nastupima i karakterističnoj orkestraciji u kojima se prepliću violina, vibrafon, gitare, truba i hammond organ. O tome govori i poslednje izdanje „The Something Rain“ koje zasigurno može da se ubroji u najsvetlija ostvarenja grupe. Domaća publika je to shvatila 23. novembra 2003. na nezaboravnom koncertu u beogradskom SKC-u. A u Pozorištu mladih ćemo imati priliku da još jednom vidimo zašto je ovaj bend iz Notingema, predvođen neponovljivim frontmenom Stuartom A. Staplesom, ostavio veliki trag u modernoj pop muzici. Staples, Boulter, Fraser, Macauley i Hinchliffe osnovali su bend još 1991. godine i od tada su izdali šest studijskih albuma dok se pevač i frontmen Stuart Staples nije odlučio za solo karijeru. Bend se ponovo okupio 2006. godine, da bi nakon toga izdali još tri albuma, uključujući i poslednji. Trenutnu postavu od originalnih članova čine: Staples, Boulter, Fraser.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari