Proglašenje epidemije novog gripa, nedostatak novca usled velikog broja koncerata ove jeseni ili mala popularnost Simpl Majndsa u Srbiji, koji god razlog da vam zvuči najlogičnije, ali neki faktor je sinoć presudio da na nastupu škotske rok grupe u Beogradskoj areni bude tek nekoliko hiljada ljudi. Tapkaroši su do poslednjeg momenta „napadali“ čak i slučajne prolaznike ispred najveće beogradske hale ne bi li im prodali kartu ispod cene.


– Da li je sve ok? Hajde da se zabavljamo, ruke gore! Hajde svi na noge pratite me – nije se dao zbuniti malobrojnošću publike frontmen Simpl Majndsa Džim Ker.

Svi članovi benda energično su svirali od prve numere, kao da su u svojoj otadžbini na stadionu pred mnogo, mnogo većim brojem fanova. Ker je skakao sa jednog na drugi kraj bine uspevši da već tokom uvodne pesme „Sacrifice“ animira sve prisutne. „Nema stajanja. Hajde, hajde, hajde Beograde“, vikao je Ker. „Izvinite zbog malo promuklog glasa. Imam grip, ali neću vam ga preneti“, našalio se Ker sredinom koncerta na konto svoje prehlade, objasnivši da mu je sa više strana savetovano da otkaže nastup u Beogradu. „Simpl Majnds ne otkazuje koncerte. Ne bih se odrekao nastupa pred ovom publikom nizašta na svetu“, dodao je, izvinjavajući se što još nije naučio srpski jezik pošto „nije upoznao devojku koja bi ga naučila“.

Iako malobrojna, publika je bila odabrana, najvernija, pravi fanovi… Znali su odmah Beograđani i tekstove najnovijih numera sa albuma „Graffiti Soul“, koji Škotlanđani promovišu na ovoj turneji. Set lista napravljena po principu od novog ka starom nije nikome smetala, pošto su najveći hitovi „Promised You a Miracle“, „Alive and Kicking“, „Don’t You Forget About Me“, ostavljeni za kraj. Profesionalizam Simpl Majnds je zapanjujući. Zanesenost koncertom išla je dotle da se Ker sa fanovima iz prvih redova pozdravljao posle svake pesme zapitkujući „Da li je ok? Dobro zvuči? Nije loše? Dobro nam ide“.

Ovacije Vlatku Stefanovskom

Retko se dešava da publika na nekom koncertu traži bis predgrupe, a upravo se to dogodilo Vlatku Stefanovskom i njegovom bendu. Već posle tri pesme većina prisutnih u Areni skočila je sa svojih mesta igrajući u ritmu numera makedonskog virtuoza na gitari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari