Večeras će od 19.30 časova biti nastavljen izvođenjem predstave Nikite Milivojevića „Perikle“.

Kao i sve druge i predstava Perikle biće održana u Vili Stanković u Čortanovcima, dan kasnije nego što je programom bilo predviđeno, zbog toga što je u Vojvodini juče bio dan žalosti.

Ideja festivala, kako kažu organizatori, jedinstvenog u ovom delu Evrope, jeste da neguje dela najvećeg svetskog dramskog stvaraoca predstavljanjem atraktivnog pozorišnog programa pod vedrim nebom, kako je to bilo i u Šekspirovo vreme. Publika će imati jedinstvenu priliku da poseti jednu od najlepših letnjih rezidencija u našoj zemlji napravljenu po ugledu na srednjovekovne zamkove u Lombardiji. Na festivalu će biti predstavljeni teatri iz Velike Britanije, Grčke, Portugalije, Indije i Srbije. Prateći program festivala obuhvatiće filmske projekcije i studentske predstave prema delima Vilijama Šekspira. Kao poseban događaj izdavaja se džez koncert inspirisan Šekspirovim „Sonetima“ u izvođenju velike zvezde džez muzike Marie Joao i njenog tria OGRE.

Ideju o osnivanju ovog festivala inicirao je reditelj Nikita Milivojević nakon premijere njegove predstave „Henri VI“ u izvođenju Narodnog pozorišta iz Beograda, u čuvenom Glob teatru u Londonu u maju 2012. godine.