Šekspir festival u Čortanovcima 1

U godini kada se obeležava 400 godina od smrti Vilijama Šekspira širom sveta, u Inđiji se održava treći Šekspir festival, koji je prošle nedelje otvorio Glob teatar iz Londona predstavom Dva viteza iz Verone.

 

 

 

 

Večeras će od 19.30 časova biti nastavljen izvođenjem predstave Nikite Milivojevića „Perikle“.

Kao i sve druge i predstava Perikle biće održana u Vili Stanković u Čortanovcima, dan kasnije nego što je programom bilo predviđeno, zbog toga što je u Vojvodini juče bio dan žalosti.

Ideja festivala, kako kažu organizatori, jedinstvenog u ovom delu Evrope, jeste da neguje dela najvećeg svetskog dramskog stvaraoca predstavljanjem atraktivnog pozorišnog programa pod vedrim nebom, kako je to bilo i u Šekspirovo vreme. Publika će imati jedinstvenu priliku da poseti jednu od najlepših letnjih rezidencija u našoj zemlji napravljenu po ugledu na srednjovekovne zamkove u Lombardiji. Na festivalu će biti predstavljeni teatri iz Velike Britanije, Grčke, Portugalije, Indije i Srbije. Prateći program festivala obuhvatiće filmske projekcije i studentske predstave prema delima Vilijama Šekspira. Kao poseban događaj izdavaja se džez koncert inspirisan Šekspirovim „Sonetima“ u izvođenju velike zvezde džez muzike Marie Joao i njenog tria OGRE.

Ideju o osnivanju ovog festivala inicirao je reditelj Nikita Milivojević nakon premijere njegove predstave „Henri VI“ u izvođenju Narodnog pozorišta iz Beograda, u čuvenom Glob teatru u Londonu u maju 2012. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari