Selma BlerFoto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Glumica Selma Bler je 2018. godine saznala da ima multiplu sklerozu, a od 2021. godine ova bolest je u u remisiji. Ona je nedavno ispričala kako se tokom godina naslušala svakakvih komentara u vezi svog zdravstvenog problema.

Voditeljki Kristen Velker u emisiji „Meet the Press“ na televiziji „NBC“ Selma Bler je rekla da ju je strašna dijagnoza u prvi momenat psihički dotukla.

„Samo sam plakala i plakala. Nisam znala kako da se uopšte nosim s tom informacijom“, rekla je glumica. Prisetila se kako su je u detinjstvu mučile hronične glavobolje i groznice, a da medicinski stručnjaci s kojima se susretala uopšte nisu ozbiljno shvatali njene simptome, prenosi Index.

Bol je jedan od mnogih simptoma koje donosi multipla, kaže Selma, a jedan joj je lekar tada rekao da bi možda „trebalo da pronađe dečka jer ljubav pomaže tamo gde je medicina nemoćna“. „Čini mi se kao da su lekari izmišljali svakakve izgovore, zbog kojih sam sebe počela uveravati da sam preosetljiva i da je sa mnom sve u redu“, rekla je Selma.

Selma Bler smatra da je simptome MS-a imala puno pre dijagnoze

Prisetila se i dečka iz škole koji je imao iste simptome.

„Žalio se na istu hroničnu glavobolju i groznicu, no njega su poslali na magnetnu rezonancu i na operaciju u roku od nedelju dana. Mene nisu poslali na magnetnu rezonancu iako sam uvek imala glavobolje i groznicu i probleme s ravnotežom ili bi mi noga neobjašnjivo zapela. Lekari bi mi govorili: ‘Oh, ona je samo dramatična'“, ispričala je Selma Bler.

Američka glumica smatra da je tu bila reč o rodnoj pristranosti. Rekla je da je, kad je bila mlađa, išla na preglede kod starijih lekara, koji su tegobe devojaka uglavnom povezivali s menstruacijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari