RipliFoto: IMAGO / imago stock&people / Profimedia

Mini-serija „Ripli“ prikazuje se na Netfliksu od 4. aprila i oduševila je mnoge kritičare i gledaoce. U pitanju je psihološki trileri koji se bazira na romanu književnice Patriše Hajsmit, pod nazivom „Talentovani gospodin Ripli“.

Iako nije najgledanija serija na Netfliksu, „Ripli“ se nalazi u prvih deset najgledanijih u svetu. Dobila je dobre ocene od kritičara i gledalaca.

Trenutno ima 86% pozitivnih recenzija kritičara na sajtu „Rotten Tomatoes“, dok joj je 78% gledalaca dalo pozitivnu ocenu.

Mnogi kritičari su posebno pohvalili Endrua Skota, koji u mini-seriji igra prevaranta Toma Riplija. Serija se dešava ranih 1960-ih a Ripli na njenom početku poslovno putuje u Italiju kako bi ubedio sina jednog bogataša da se vrati kući. Njegovo prihvatanje ovog posla prvi je korak ka životu punom prevara, krađa i ubistava.

Keri Darlink iz Hjuston Kronikla pohvalila je Skotovu glumu. „Skot je uhvatio Riplijev hladan, proračunat i reptilski šarm, a njegov performans dovoljan je razlog da pogledate ovu mini-seriju“, napisala je kritičarka, prenosi Index.

Mini-serija je pohvalu dobila i od Lore Babijak iz Obzervera, koja je napisala: „Ripli je jedna od originalnijih adaptacija koje ćete videti ove godine i sigurno jedna od najboljih serija u Netfliksovoj ponudi.“

Kritičar Rober Lojd iz Los Anđeles Tajmsa napisao je da je mini-serija verno prenela materijal iz knjige. On je napisao: „Izmenjeni su neki detalji, neki delovi su prošireni, ali prati radnju knjige gotovo u potpunosti. Drugim rečima, to je kao i svaka književna adaptacija ikada, mada temeljnija od većine.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari