majk vajtHBO MAX Promo

Iako se početak jesenje televizijske sezone vezuje za septembar, i u desetom mesecu kreću neki novi i zanimljivi naslovi koje ćemo pratiti u narednom periodu. Dobro, i neki koje ćemo verovatno bataliti posle odgledane epizode ili dve.

Verovatno najveće ime koje se vraća u oktobru je serija „The Walking Dead“, sa svojom 11. i finalnom sezonom. Da, dobro ste pročitali, ova saga o zombijima konačno je stigla do svog kraja. Dobro, ne baš, jer iako je objavljeno da je ovo kraj priče u kojoj su Deril, Megi, Negan, Kerol i još nekih koji su proživeli turturu apokalipse iz bliske budućnosti, ipak je najavljeno još nekolicina „spin of“ dodataka u kojima će se naći neki stari ali i neki novi likovi. Zombiji su svakako isti. Nova sezona startuje 2. oktobra.

Na Netfliksu nas očekuje 7. oktobra prva sezona serije „The Midnight Club“, u kreaciji Majka Flanegana, koji je do sad režirao na ovom striming gigantu uspešne horor priče „The Haunting of Hill House“ i „Midnight mass“. I ovog puta se odlučio za žanr u kom je najbolji, a u ovoj priči pratimo dečake i devojčice sa neizlečivi bolestima koji se skupljaju oko ponoći i pričaju jedni drugima zastrašujuće horor priče pred spavanje.

Jedna od najbolje ocenjenih serija iz 2020. godine je bila, tada zamišljena kao mini serija, „The White lotus“. Zbog odličnih kritika ali i gledanosti (kojoj je ruku na srce išlo i covid zatvorenost celog sveta) Majk Vajt, kreator, napravio je novu sezonu, sa skoro pa skroz različitom postavkom. Kao i prošlog puta, gledamo bogate likove koji autori satirično izvrgavaju ruglu na letovalištu, s tim što je prošlosezonske Havaje, ove godine zamenila Sicilija. Mirno letovanje će postati apsoultni haos, a Dženifer Kulidž jedina će ponoviti svoju ulogu iz prve sezone, za koju je pre nekoliko nedelja dobila i nagradu Emi. U ostalim ulogama pojaviće se Obri Plaza, F. Mari Abraham, Hejli Lu Ričardson, Tom Holander i mnogi drugi. Datum premijere još nije zvaničan, ali više stranih portala javlja da će serija krenuti 15. oktobra.

Kad smo već kod „HBO Max“ produkcije i satire, druga sezona svemirske komedije „Avenue 5“ kreće na ovom kanalu 10. oktobra. Kad smo ostavili ovu ekipu svemirskih turista koju predvodi Hju Lori u ulozi kapetana, bili su potpuno izgubljeni u svemiru i van kursa i objavljeno je da će im trebati barem 8 godina da se vrate na zemlju. Naravno, ekipa u letelici je prepuna potpuno nestručnih, neobaveštenih i bahatih putnika ali i članova posede, jer kreator serije Armando Janući je želeo da uhvati presek moderne Amerike današnjice, sa sve komentarima na Trampa, njegovu vladu, ali i one koji su ga glasovima doveli na vlast, kao što je to prethodno radio sa svojom, ipak uspešnijom i gledanijom serijom „The Veep“.

Na Netfliks 7. oktobra stiže i treća sezona serije „Derry Girls“ (koju ste doduše mogli da pogledate i ilegalno do sad, jer je svoju premijeru imala na tv kanalima Velike Britanije). Priča o devojkama koje odrastaju u Severnoj Irskoj devedesetih je oduvek zamišljena tako da bude ispričana kroz tri sezone i sad je konačno došao i taj dan kad se opraštamo od njih. Doduše, kreatorka serije Liza Mekgi je ostavila odškrinuta vrata mogućnosti da se Erin, Klara, Orin i Mišel vrate u nekom obliku nekad, kroz neku drugu priču.

I za kraj, serija za koju smo ubeđeni bili da je niko više ne gleda iako je dogurala do svoje 19. (i slovima devetnaeste) sezone. U pitanju je naravno dugovečna doktorska sapunica „Grey’s Anatomy“  koja se vraća 6. oktobra i i dalje ima svoje verne gledaoce i ako odavno sva moguća radnja, zapleti i odnosi između likova su ostali bez ikakvog smisla. Toliko da u prethodnim sezonama smo imali i vraćanje preminulih likova, scena iz afterlife dešavanja i ostale čudne pojave. Po najavama, u ovoj sezoni dolaze novi mladi likovi, kao stažisti koji će doneti sa sobom neke nove priče. Naravno da će svi reći kako ovo niko neće gledati, i naravno da će opet pokleknuti i vratiti se lakoj zabavi ali i suzama doktora iz bolnice u Sijetlu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari