Šest nagrada predstavi "Bambi" kragujevačkog Pozorišta za decu na "Malom Joakimu" 1Predstava "Bambi" Foto: Pozorište za decu Kragujevac

Na upravo završenom 14. Festivalu Zajednice profesionalnih pozorišta Srbije „Mali Joakim”, koji se ove godine održao u Kruševačkom pozorištu, predstava „Bambi” Pozorišta za decu iz Kragujevca osvojila je šest nagrada.

Za predstavu „Bambi” kragujevačkom pozorištu su dodeljene nagrade: za najbolju predstavu u celini, za najbolju režiju (Jakub Maksimov), za glumačko ostvarenje (Miloš Milovanović), za najbolju originalnu muziku (Lazar Novkov), za najbolju scenografiju (Olga Ziebinska), kao i nagrada okruglog stola kritike.

„Ovaj izuzetan pozorišni čin predstavlјa značajan umetnički iskorak u stvaralaštvu za decu u Srbiji, jer izvanrednim i združenim radom reditelјa, glumaca, muzičkog saradnika i svih ostalih učesnika u predstavi, što podrazumeva i perfektno vođenje lutaka, izaziva čistu i nepatvorenu emociju kod gledalaca svih uzrasta. Na taj način, priča o Bambiju i njegovom odrastanju, kao i o lepoti života, uprkos svim izazovima s kojima se glavni junak suočava, postaje priča svih nas” stoji u odluci stručnog žirija Festivala „Mali Joakim” koji je radio u sastavu: Branko Popović (presednik), Bojan Jovanović i Nikola Milojević.

Ovogodišnji, 14. Festival Zajednice profesionalnih pozorišta Srbije „Mali Joakim” održan je od 15. do 22. novembra u Kruševačkom pozorištu a u takmičarskom repertoaru smotre je učestvovalo osam predstava iz: Kruševca, Novog Pazara, Kraljeva, Pirota, Zaječara, Leskovca, Šapca i Kragujevca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari