Od dvanaestoro iz užeg izbora, žiri za dodelu NIN-ove nagrade odlučio je da u finale ide šestoro pisaca: Milisav Savić sa romanom La sans pareille u izdanju Agore, Dragan Velikić sa romanom „Islednik“ u izdanju Lagune, Svetislav Basara sa romanom „Anđeo atentata“ (Laguna ), Dana Todorović, sa romanom „Park Logovskoj“ u izdanju Geopoetike, Vule Žurić sa romanom „Republika Ćopić“ u izdanju Službenog glasnika, i LJubica Arsić sa romanom „Rajska vrata“ u izdanju Lagune.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Dragan Velikić i Svetislav Basara su već nagrađivani NIN-ovom nagradom, kao i Milisav Savić, koji je svoje priznanje 1992. godine vratio, a Dana Todorović, Vule Žurić i LJubica Arsić su prvi put u najužem izboru.

Žiri u sastavu: Božo Koprivica (predsednik), Mihajlo Pantić, Jasmina Vrbavac, Tamara Krstić i Zoran Paunović o pobedniku ovogodišnjeg izbora odlučivaće u ponedeljak 18. januara, kada će na konferenciji za novinare, u prostorijama lista NIN u podne, biti predstavljen 62. dobitnik NIN-ove nagrade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari