Silvester Stalone o potezu koji mu je spasio karijeru 1Foto: UNITED ARTISTS / Entertainment Pictures / Profimedia

 

Silvester Stalone je u najnovijem intervjuu za TMZ otkrio da se plašio kako će izgubiti karijeru nakon što je završio snimanje Rokija.

Glumac se pripremao da snima Rokija II sa profesionalnim bodibilderom Frankom Kolumbom kada je doživeo povredu zbog koje je pomislio da može da se oprosti od svoje filmske karijere.

„Pao sam nakon što sam podigao oko 90 kilograma. Upravo sam se zagrevao i onda sam čuo da je nešto puklo“, priseća se Stalone.

Na zagrevanju mu je puknuo grudni mišić, koji se potpuno odvojio od kosti, pa nije mogao da koristi levu ruku.

„Otišao sam kući. Osećao sam se kao da je moja karijera završena. Trebalo je da počnem da radim na Rokiju II za mesec i po dana“, nastavio je glumac.

Da bi spasio film, odlučio je da promeni strategiju. Umesto da odustane, prepravio je scenario i ubacio deo gde Roki ima problema sa očima, pa mora da nauči da boksuje desnom rukom.

„Nema logike u tome“, rekao je Stalone o promeni scenarija, dok je u sebi pomislio: „neću odustati od ovog filma zbog povrede“.

Roki II je premijerno pušten u junu 1979. godine i zaradio je 200 miliona dolara širom sveta. Uspeh filma omogućio je Staloneu da nastavi uspešnu franšizu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari