Slađana Miloševićfoto: Facebook Screenshot

Jedina prilika da se u nekom filmu ili seriji pojavi Slađana Milošević ali kao lik, bila je u hrvatskoj seriji „Crno Bijeli Svijet“, a poznatu pevačicu glumila je Jelena Gavrilović.

Jelena Gavrilović je tumačila preminulu rok heroinu 2014. godine, u prvoj sezoni hit serije HRT-a, koja je imala svoj život i na srpskim kanalima. U samoj seriji se pojavila i prava Slađana Milošević u maloj kameo ulozi. Serija je pratila život mladih Zagrebčana za vreme novog talasa, a u toj epizodi su došli u Beograd kad su imali i priliku da intervjuišu Slađanu, jednu od velikih zvezda domaće rok scene.

Slađana Milošević kao lik u seriji:

Kako je Jelena Gavrilović pričala tad u intervjuima, Slađana joj je pomogla u stvaranju ovog lika:

„Snimanje je bilo veoma zabavno. Odlično sam sarađivala s rediteljem Igorom Mirkovićem, koji mi je mnogo pomogao da izgradim lik. Nije jednostavno kada igrate osobu koja je ikona svog vremena i veliki autor, onda osećate i određenu odgovornost. Slađana mi je mnogo pomogla pričom o tom vremenu i dala mi nekoliko važnih saveta, a jedan od njih je da pronađem lik u sebi bez imitacije jer je jedino autentičnost vredna pažnje i istinita“ – priznaje Gavrilovićeva i dodaje:

– Volim mnogo Slađaninih pesama. Izdvojila bih „Amsterdam“, ali i pesme koje je radila s Darkom Kraljićem. Volela bih da imam vremeplov da mogu da odlutam u to vreme i vidim kako su ljudi zaista reagovali na Slađaninu autentičnost. Nije lako biti korak ispred svih, zaključila je glumica.

„Crno Bijeli Svijet“ je serija koja se emitovala 2015 – 2021 godine kroz koju je prodefilovalo mnogo pozantih glumaca i pevača, kao i glumaca koji su tumačili velike zvezde 80-ih poput Darka Rundeka, Davorina Bogovoića i Marine Perazić. Serije je obradila sve one lepe uspomene iz osamdesetih, ali i ne toliko vesele teme koje su prethodile raspadu bivše države.

Slađana Milošević je umrla u Zemunskoj bolnici, posle kraće bolesti u 69. godini, a datum i vreme sahrane biće naknadno objavljeni.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari