„Slikar bez javnog suda": Madonin sin skinuo plašt anonimnosti 1Foto: Profimedia

Javnost je iznenadila činjenica da se iza pseudonima „Rhed“, koji dugi niz godina izlaže svoje slikarske radove anonimno, nalazi niko drugi do sin jedne od najpopularnijih američkih pevačica – Madone.

Povodom skrivanja pod plaštom anonimnosti, Roko Riči je jednom prilikom izjavio da je želeo da se ostvari kao „slikar bez javnog suda“, imajući u vidu da ima popularne roditelje na koje je veoma ponosan.

„Rhed je samo ime. Jedini pravi smisao i važnost toga bili su da moj život i moja karijera ne zbunjuju jedno drugo, posebno u trenutku kada još nisam zaslužio tu titulu“, rekao je Riči.

Od tada su se pojavili izveštaji da će mladi umetnik pokrenuti izložbu na nekonvencionalnom mestu, u jednom frizerskom salonu u Los Anđelesu, koji je u vlasništvu Madnoninog frizera, piše Dejli Mejl.

Nakon postdiplomskih studija slikarstva na Univerzitetu u Londonu, pohađao je Kraljevsku školu crtanja, učestvovao je na nekoliko malih, privatnih izložba, a potom je sa svojim prijateljem otvorio galeriju Mejson Red.

Imajući u vidu da je detinjstvo proveo između Njujorka i Londona, njegove slike su prikazivale njujoršku umetnost grafita, odišući živom bojom i stilom ekspresionista, a mnogi su ga čak smatrali novim Baskijatom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by RHED (@maisonrhed)


Umetnik je primio i brojne pozitivne kritike, uključujući Mervina Dejvisa, bivšeg predsednika Kraljevske akademije.

„Dobri umetnici su oni koji energiju pretvaraju u nešto lepo što rezonuje okom“, rekao je Dejvis za Gardijan i dodao je da „svako može da bude slikar, ali je pitanje da se drugi nateraju da razmišljaju i izazovu osećanja“.

Svoje zasluge u slikarstvu pripisao je svojim roditeljima, Madoni i Gaju Ričiju jer su ga, kako on kaže, odgajali u „kreativnom domaćinstvu“, što je dovelo do njegove umetničke karijere.

Njegova izložba prošlog leta privukla je medijsku pažnju, zbog pojavljivanja njegovih roditelja, iako javnost i dalje nije bila upoznata sa pravim identitetom umetnika. Slično, održana je i privatna večera za njegov rad tokom Art Bazela u Majamiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari