Snima se dokumentarni serijal o Aleksandru Karađorđeviću 1

 

Iz Kraljevskog dvora na Dedinju juče je saopšteno da je počelo snimanje dokumentarnog serijala pod radnim naslovom „Kruna, država i narod“ o životu princa Aleksandra Karađorđevića.

On se u tom u dokumentarnom serijalu na engleskom jeziku, koji bi trebalo da ima četiri epizode od po 50 minuta, a čiji je reditelj i producent Lazar Vučković, pojavljuje u „glavnoj ulozi“ i prvi put sam priča o svom životu.

„Prvi kadrovi ovog dokumentarnog serijala snimljeni su u Londonu u hotelu ‘Kleridžiz’, u apartmanu 212 u kom je Prestolonaslednik rođen 1945, zbog čega je, kako se veruje, Vinston Čerčil čak stavio zemlju ispod kreveta, a sobu proglasio jugoslovenskom teritorijom na samo jedan dan“. U narednom periodu snimanje će se nastaviti na raznim lokacijama u Srbiji, ali i u drugim zemljama, uz učešće brojnih poznatih ličnosti“, navodi se u saopštenju iz Dvora.

Serija o Aleksandru Karađorđeviću, kako je najavljeno, „objašnjava zašto je postao državni neprijatelj sa samo dve godine, govori o njegovom povratku u domovinu, borbi za restituciju imovine…“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari