Kako je socijalistkinja kritikovala opoziciju u Skupštini? 1Printskrin RTS

Šefica poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije (SPS) Snežana Paunović kritikovala je danas opoziciju, ali i vlasti pre 2012. godine i istakla da u ekspozeu mandatara za sastav Vlade Srbije Miloša Vučevića nema ničega što bi neko mogao da kritikuje, pa je kritikovan on lično.

Paunović je rekla da je opozicija istakla da Vučević nije dovoljno rekao o borbi protiv nasilja i kako zaustaviti vršnjačko nasilje, ali da su i poslanici model ponašanja i to loš.

Ona je kritikovala opoziciju da dobacuje i poručila da je to „nevaspitanje koje postaje model ponašanja dece i građana“, kao i da deca mogu da vide bacanje toalet papira na sto predsedavajućeg i da to uza njih može da postane „simpatična vrsta ponašanja koju treba primeniti“.

„Juče ste pokazali da na ponašanje nevaspitanog kolege umete da ostanete vaspitani, da ne morate uvek da na nevaspitanje reagujete nevaspitanjem“, rekla je Paunović.

Ona je dodala da je Vučević kritikovan zbog izostanka borbe protiv femicida, a da su se istovremeno čule teške reči na račun budućih ministarki.

Kako je rekla, prema njenom ukusu u Vladi je bilo mesta za više žena, a da je SPS dao Slavicu Đukić Dejanović za ministarku prosvete, kao i da je čula zadovoljstvo ljudi iz Ministarstva unutrašnjih poslova što se predsednik SPS Ivica Dačić vraća na čelo tog resora.

Paunović je dodala da je Vučević kritikovan zbog toga što je malo govorio o Kosovu i Metohiji, a da su ga optuživali oni čija je reakcija bila moleban.

„Potpuno smo nemoćni smo kada su u pitanju predstavnici Saveta Evrope, ali nismo krenuli ka hramu Svetog Save da se tamo pomolimo da sve to stane, ali smo krenuli u diplomatsku borbu i možda je na kraju i dobijemo“, istakla je Paunović.

Ona je pozvala Vučevića da obrati pažnju na kategoriju raseljenih Srba koji su bili zaposleni u javnom sektoru i preduzećima koja više ne postoje i da se pozabavi pitanjem njihovih penzija.

Mandatar Miloš Vučević izjavio je da su pripremljene izmene Krivičnog zakonika.

Dešavanja u Skupštini pratite na Danasovom portalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari