Sopran Marija Jelić počinje saradnju sa Beogradskom filharmonijom u sezoni 2022/2023 1Foto: Ohridsko leto

Sopran Marija Jelić nastupiće sa Beogradskom filharmonijom na koncertu pod nazivom „Varšava“, 27. janaura u Kolarčevoj zadužbini.

Najčuveniji poljski kompozitor Frederik Šopen, jedan od najvećih heroja ljubitelja pijanizma, otvara program. Drugi deo programa zauzima opsežna Simfonija br. 3 Henrika Goreckog, koju će Gabrijel Felc posle 20 godina ponovo predstaviti beogradskoj publici.

Marija Jelić prvi put nastupa sa Beogradskom filharmonijom i ovim koncertom počinje njena saradnja sa ovim renomiranim orkestrom u sezoni 2022/2023.

Marija Jelić, sopran, održala je solistički koncert u Karnegi holu u martu 2021. Nastupala je na koncertu Plasida Dominga 2021. na Tašmajdanu, kao i na koncertu Marte Argerič 2022. na Kolarcu.

Sopran Marija Jelić počinje saradnju sa Beogradskom filharmonijom u sezoni 2022/2023 2
Foto: CEBEF, Dušan Milenković

Takođe, pevala je u glavnim salama i na koncertima u Srbiji: Koncert La Divina sa orkestrom Stanislava Biničkog u Kolarčevoj zadužbini, koncert muzike Rahmanjinova na Beogradskom letnjem festivalu i nastupala je na brojnim koncertima u skoro svim delovima Srbije.

Pevala je na operskom gala koncertu završetka Letnjeg festivala Vernigerode u Nemačkoj, Kur salonu u Beču sa Bečkim orkestrom, u Teatro del Carimine na Sardiniji. Održala je deset koncerata sa simfonijskim orkestrom Sankt Peterburga i maestrom Darelom Angom (Marinski teatar) u Nacionalnoj biblioteci u Pekingu, u Donging Grand teatru, u Lini Snou Lotus teatru…

Izvela je Mikaelu u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku. Takođe je pevala u Moskvi sa Orkestrom guvernera Brjanska i Državnim simfonijskim orkestrom Sankt Peterburga u Sankt Peterburgu. Pevala je na Gala operskom koncertu otvaranja 60. Festivala Ohridsko leto.

Marija Jelić je jedna od najmlađih pevačica koja tumači lik Toske u istoimenoj operi na repertoaru Srpskog narodnog pozorišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.