Animirani film „Madagaskar 2“ studija DreamWorks premijerno će biti prikazan 7. decembra u Plavoj dvorani Sava centra od 16 i 18 sati, i to u sinhronizovanoj verziji, koju je prvi put uradio distributer filma Taramaunt.

Nakon jučerašnje projekcije te verzije za novinare, domaći glumci, koji su učestvovali u sinhronizaciji, obratili su se novinarima. Prema rečima Dragana Vujića Vujketa, koji je bio reditelj sinhronizacije, i koji je pozajmio glas lavu Makungi, njihov posao pravi je poduhvat, s obzirom na to da je urađen za samo deset dana, a realno traje mesec dana, pa i više. Uspeh se ogleda i u tome što DremWorks nije imao značajnijih primedbi, štaviše, stigle su i pohvale i odobren je kasting napravljen za film. A, da ovdašnje glumište najozbiljnije shvata ovakav kasting govori broj od čak 60 ljudi koji su došli na isti. Ništa manje impozantna nisu ni imena onih koji su odabrani, a po Vujućevom ubeđenju, Džulijen, kralj lemura, u izvedbi Mladena Andrejevića nadmašio je američku verziju Saše Barona Koena. Sinhronizovana verija „Madagaskara 2“ je, kako je primetio, „srpski miris začinjen američkom kuhinjom“.

Srpska i američka podela paralelno izgledaju ovako – lav Aleks je Ivan Jevtović, odnosno, Ben Stiler, zebra Marti je Dubravko Jovanović, odnosno Kris Rok, s tim što Dubravko glas pozajmljuje i svim drugim zebrma koje se oglašavaju u filmu, nilska „konjica“ Glorija je Katarina Žutić ili Džada Pinket Smit, žirafa Melmen je Nebojša Milovanović, odnosno, Dejvid Švimer, a lavu Makungi, u američkoj verziji glas pozajmljue Alek Boldvin. Glas nilskom konju zavodniku Moto-Motou, u srpskoj verziji daje Andrej Srećković iz benda Sanšajn, a u američkoj Will.i.am iz benda Black Eeyed Peas. Tu su još i Feđa Stojanović, Danica Maksimović, Branislav Zeremski, a Nana, opaka njujorška bakica koja mlati bezobrazne lavove, u ovdašnjoj varijanti je Milena Dravić.

Treba li dodati još nešto ako se zna da je scenario za film, koji su režirali Erik Darnel i Tom Mekgrat, napisao jedan od čuvene braće Koen – Itan. Ekipa prijatelja iz zoološkog vrta u Njujorku na čelu sa zvezdom, lavom Aleksom, naći će se u „Madagaskaru 2“ u svojoj postojbini – Africi. Aleks se susreće sa roditeljima, koji su mislili da je njihov sin zauvek izgubljen, i treba da nasledi oca – alfa lava, ali Aleks je dobar samo u – plesu. Iako je oduvek sanjao da triči sa krdom, Aleksov najbolji prijatelj, zebra Marti, neće biti oduševljen kada shvati da postoji još mnoštvo zebri koje su – iste kao on. Nilskoj „konjici“ Gloriji, koja smatra da je došlo vreme da se zaljubi, pruža se prilika za to, a hipohondrična žirafa Melmen moraće i sama da se suoči sa osećanjima koje gaji prema Gloriji.

Komercijalna banka, partner Taramaunta za premijeru, otkupila je 3.000 ulaznica ze decu koje će deliti u svojim ekspoziturama. Svi koji propuste premijeru, moći će da pogledaju film od 11. decembra u bioskopima – sa i bez sinhronizacije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari