Šta gleda na TV glumica Branka Petrić? 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

– Prvo ću pomenuti izuzetnu emisiju „Trezor“, samo ime kaže da se u njoj skriva blago naše kulturne baštine, koju sa toliko truda i ljubavi čuvaju umetnica Bojana Andrić i njen tim. A i njih, takođe, treba paziti, oni su svojim radom da sačuvaju našu kulturu sećanja odavno to zaslužili, kaže glumica Branka Petrić za TV Danas.

Branka Petrić ukazuje da ne propušta, već decenijama, „Utisak nedelje“, sa velikim zadovoljstvom gleda Zorana Kesića, Katarinu Bajec i njenu emisiju „Zdravo misli“, koja vrhunski radi svoj posao i kao lekarka i kao TV autorka i voditeljka.

– Volim i „Poteru“, drago mi je što sam bila gost Rade Đurić u „Da sam ja neko“, ili „Kao sav normalan svet“ Tanje Peternek, i „Balkanskom ulicom“ Vesne Dedić, navodi Branka Petrić.

Naša sagovornica napominje da gleda i neke naučne emisije, obilazak naših gradova i priče o njima, ali i neke TV serije, posebno komedije, zato što je, prema njenom mišljenju, teško napraviti kvalitetnu komediju.

– Čestitala sam Gorici Popović na seriji „Kozje uši“, sa zadovoljstvom sam gledala „Radio Milevu“, „Besu“, u kojoj igraju i albanski glumci, „Montevideo“, „Crnu svadbu“, „Klan“, „Sinđeliće“, „Vrata do vrata“, „Korene“, „Vreme smrti“, „Nečistu krv“, ili serije „Branilac“, „Močvara“, ističe Branka Petrić i ukazuje da je radoznalost jedna od njenih, možda, najizraženijih osobina.

– Moram da znam gde živim, pa tako ponekad zavirim i u poneki rijaliti šou ili neke emisije koje su prave trovačnice ljudi. Televizija zaista ima ogromnu moć, i velika je šteta što vrlo često izgleda kao da služi nekim najgorim silama, i onda kad to odgledam kažem sebi: ne mogu da verujem. A onda ona „druga“ u meni odgovori: tolike godine imaš, pa se i dalje čudiš! Na sreću, postoji ono dugme koje može da se pritisne i da se prekine taj užas, ističe glumica Branka Petrić.
R. R.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari