Starogodišnji koncert Kamernog orkestra Muzikon 1

U nedelju 24.12. od 20h, Kamerni orkestar Muzikon Vas poziva da ispratimo staru godinu.

Drugi koncert u okviru koncertne sezone Hypercube, donosi premijerno izvođenje Verdijevog gudačkog kvarteta u aranžmanu za gudački orkestar u Beogradu. Pored Verdija, publika će biti u prilici da čuje i Mendelsonovu Sinfoniju za gudače broj 1, kao i svite od Janačeka I Bridža. Starogodišnji koncert će voditi koncertmajstor Miloš Petrović, član Bamberg Symfoniker Okrestra i gostujući professor na Univerzitetu u Estoniji.

Muzikon je novi kamerni orkestar na muzičkoj sceni sačinjen od profesionalaca iz Srbije, sa gostujućim solistima i umetničkim rukovodiocima iz vodećih evropskih orkestara i filharmonija. Nastupi predstavljaju svojevrsan multimedijalni spektakl, budući da koncert prati i savremena rasveta, video mapiranje i scenografija (u zavosnosti od koncerta do koncerta). Jedan od osnovnih ciljeva orkestra je izvlačenje klasične muzike iz standardnih okvira i približavanje iste širem auditorijumu.

Hypercube sezonu, uz zanimljive, atraktivne i uzbudljive koncerte, odlikuju i različite akcije i kampanje koje promovišu kvalitetnu klasičnu muziku i sam orkestar Muzikon. Do sad je organizovano više gerilskih akcija, kao što su Dan klasike – dan kada je 40 beogradskih kafića i barova puštalo isključivo klasičnu muziku; Hrana za uši – kulinarsko-muzički spektakl, itd…

Uz inventivna iznenađenja, korišćenja digitalnih i elemenata novih tehnologija Muzikon na nesvakidašnji način skreće pažnju na ono što se dešava na sceni Kolarca. I svojom sezonom HYPERCUBE pomera granice – u poimanju, prezentovanju i doživljaju klasične muzike.

Kroz promociju svakog koncerta Muzikon će posebno naglasiti kontekst i smisao kompozicija koje se izvode. Cilj je edukovanje i razvoj publike, kao i regrutovanje budućih poštovalaca klasične muzike.

Karte su u prodaji na biletarnici Kolarca po ceni od 800 i 1000 dinara. 
Studenti i srednjoškolci tokom trajanje cele koncertne sezone imaju 50% popusta na ulaznice. Dovoljno je doneti indeks ili đačku knjižicu na biletarnicu Kolarca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari