Stiven SpilbergFoto: EPA-EFE/ALLISON DINNER

Uticaj Stivena Spilberga na filmsku industriju je neosporan. Kao reditelj i producent stvorio je neke od najboljih filmova u istoriji. Poznati reditelj nahvalio je mnoge filmove, kao što su „Kum“, „Psiho“, „2001: Odiseja u svemiru“, ali i otkrio svoj omiljeni film.

Reč je o avanturističkom i istorijskom filmu iz 1962. godine, „Lorens od Arabije“, reditelja Dejvida Lina. Spilberg ovaj film smatra velikim, sveobuhvatnim epskim ostvarenjem sa složenim, ali fascinantnim portretom Tomasa Edvarda Lorensa, prenosi Index.

„Ono što ovaj film čini jedinstvenim je to što je snimljen prirodno, s prirodnim osvetljenjem i zvukom i možda najboljim filmskim scenarijem ikad napisanim“, rekao je reditelj, prenosi „Movie Web“.

Kad je prvi put pogledao film, smatrao je da je vrlo kompleksan. Iz bioskopa je izašao zapanjen i nije bio potpuno siguran kako da snažan utisak izrazi rečima.

Radnja film „Lorens od Arabije“ prikazuje iskustvo britanskog poručnika Tomasa Edvarda Lorensa, koji dolazi na Arapsko poluostrvo tokom Prvog svetskog rata i vodi arapska plemena u borbu protiv Turaka.

Kako prenosi „Movie Web“, Spilbergova ljubav prema ovom filmu učinila je da on predvodi restauraciju „Lorensa od Arabije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari