Stižu prvi utisci na psihološki triler Majčinski instinkt 1 Foto: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Psihološki triler Majčinski instinkt (eng. Mothers’ Instinct) u režiji Benoîta Delhoma s Džesikom Čejsten, i En Hatavej u glavnim ulogama od pre dva dana počeo je da se prikazuje u domaćim bioskopima.

Ovaj uznemirujući psihološki triler prati priču o dve najbolje prijateljice i komšinice, Alis i Selin, čiji savršeni životi u predgrađu 60-ih godina bivaju brutalno narušeni tragičnom nesrećom koja pogađa jedno od njihove dece.

Inspirisan istoimenim bestseler romanom Barbare Abel, „Majčinski instinkt“ vodi nas kroz kompleksne odnose, emotivne lomove i mračne tajne koje se kriju iza fasade savršenih života.

Alis i Selin žive tradicionalnim načinom života, okružene uspešnim muževima i sinovima istog uzrasta. Međutim, njihov životni sklad je iznenada uzdrman, a porodične veze potkopane osećajima krivice, paranojom i sumnjama koje otkrivaju mračnu stranu majčinske ljubavi.
„Majčinski instinkt“ je film koji će vas navesti da se zapitate koliko poznajete ljude oko sebe i da li je zaista moguće sakriti svoje prave emocije i instinkte čak i od najbližih.

Ne samo da će vas ostaviti bez daha svojom napetošću, već će vas i duboko provesti kroz lavirint ljudskih emocija“, kaže reditelj filma.
„Ovo nije samo priča o tragediji, već i o snazi majčinske ljubavi i svega što ona može da izazove.“

Kritičari podeljeni

Iako se radnja trilera čini kao nešto što će mnoge naterati da ne skrenu pogled s ekrana, kritičari film zasad nisu sjajno ocenili. Na temelju dosadašnjih ocena na Roten Tomatosu, kritičari su ga ocenili s 58 odsto ali ta ocena još uvek može promeniti s novim recenzijama, piše Index. hr

Lesli Felperin iz Hollywood Reportera napisala je: „Kobna greška s ovim filmom je što sebe shvata toliko turobno ozbiljno i čini se da nudi oštru kritiku patrijarhata iz sredine 20. veka, ili tako nešto.“

Lošu kritiku napisala je i Amelija Harvej iz Nerdspina. „Majčinski instinkt“ želi da izgleda kao Hičkokov triler, ali više deli DNK s “Domaćicama”. Uprkos zagonetnim izvedbama, Majčinski instinkt nema jasnu tačku gledišta, niti donosi obrte koje obećava kroz celi film“, napisala je Harvej.

Jednu od nekoliko pozitivnih kritika napisao je Beri Levit iz Empire Magazinea: „Sofisticirani trileri za odrasle su retki, a Majčinski instinkt sjajno ispunjava tu prazninu. Sa živopisnim, upečatljivim slikama i vrhunskim produkcijskim dizajnom, film oslikava uzbudljiv, višestruki portret psihološke intrige.“

Kevin Maher iz britanskog Timesa posebno je pohvalio izvedbu glavnih glumica. „Gledati Čejsten i Hatavej kako glume kao ravnopravne junakinje pravo je iskustvo. To je poput Beti Dejvis i Džoan Kraford u filmu ‘Šta se dogodilo s Baby Jane?’. Ili kao Robert De Niro i Al Paćino u ‘Vrelini'“, napisao je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari