Strip čiji je autor Kijanu Rivs objavljen i na srpskom jeziku 1Foto: System Comics promo

Izdavačka kuća iz Beograda, System Comics predstavila je novo izdanje – prvi broj iz strip serijala BRZRKR – Rat bez kraja, čovek bez granica, čiji je tvorac i koscenarista poznati holivudski glumac Kijanu Rivs. U pitanju je strip serijal u 12 nastavaka.

Čovek poznat kao B. napola je smrtnik, napola bog, proklet i prinuđen na nasilje. Nakon što je vekovima lutao svetom, B. je možda konačno pronašao utočište – rad za vladu SAD, za koju se bori u bitkama previše opasnim i previše nasilnim za bilo koga drugog. U zamenu za to, B. će dobiti jedino što želi – istinu o svom beskrajnom, krvlju natopljenom životu… i kako da ga okonča.

Kijanu Rivs, glumac poznat po filmovima Džon Vik i Matriks debitovao je u pisanju strip scenarija zajedno sa koscenaristom Njujork Tajmsove liste bestselera, Metom Kajndom (Folklords, Grass Kings) i poznatim crtačem Ronom Garnijem (Wolverine, Captain America) u surovo nasilnom novom serijalu o besmrtnom ratniku koji se bori kroz vekove.

Strip čiji je autor Kijanu Rivs objavljen i na srpskom jeziku 2
Foto: System Comics promo

BRZRKR je najskuplji strip ikada na Kikstarter platformi, ali i najprodavaniji originalni strip serijal u poslednjih 25 godina. Strip je objavljen početkom septembra i za samo tri dana prodat u 650.000 primeraka.

„Stvaranje i učestvovanje u pisanju stripa BRZRKR bilo je jako uzbudljivo iskustvo, budući da obožavam stripove još od detinjstva. Stripovi su imali značajan umetnilki uticaj tokom cele moje karijere“, kaže Kijanu Rivs.

Strip čiji je autor Kijanu Rivs objavljen i na srpskom jeziku 3
Foto: System Comics promo

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari