Stvaralački krugovi Likovnog kruga 1

– Četrdeset eminentnih umetnika, članova Udruženja umetnika Petrovaradinske tvrđave „Likovni krug“ izlagaće svoje radove u okviru 21. Godišnje izložbe ovog udruženja. Otvaranje izložbe „Krugovi kruga“ zakazano je za ponedeljak Galeriji „Tribina mladih“ u Kulturnom centru Novog Sada, otvoriće je slikar Danilo Vuksanović.

Umetnička dela će moći da se pogledaju na izložbi u Galeriji „Tribina mladih“ od 30. oktobra do 5. novembra, a zatim, od 6. do 27. novembra 2017. u ateljeima njenih autora na Tvrđavi. Ovakvom koncepcijom Godišnje izložbe, Udruženje umetnika Petrovaradinske tvrđave „Likovni krug“ želi da podseti publiku da može da poseti ove jedinstvene kreativne radionice, jer je Novi Sad jedinstven u svetu i po tome.

– Sasvim namerno, umetnička dela će biti izložena u ateljeima autora 21 dan. Ne samo zato što nam je ovo 21. po redu godišnja izložba, već i zato što se naše udruženje sasvim smerno odazvalo pozivu Grada Novog Sada da svojim kreativnim idejama i programima učestvuje u pripremi projekta našeg Grada za kandidaturu „Novi Sad – Evropska prestonica kulture 2021“. Projekat „Krugovi kruga“ jedan je od projekata koji je pozitivno ocenio internacionalni tim eksperata, te se tako i zvanično nalazi u programu kandidature sa kojim je Novi Sad prijavio za titulu Evropska prestonica kulture 2021. koju je i osvojio – izjavio je za Danas Borivoj Popržan, predsednik Udruženja umetnika Petrovaradinske tvrđave „Likovni krug“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari