this is spinal tapFoto: Pictorial Press Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia

Rob Rajner, reditelj kultne komedije This Is Spinal Tap, potvrdio je da će snimiti nastavak u kome će se pojaviti Pol Makartni i Elton Džon.

Mokumentarac“ This Is Spinal Tap iz 1984. godine dobiće svoj nastavak 2024. godine, potvrdio je Rob Rajner u podkastu RHLSTP sa Ričardom Heringom.

Snimanje će početi u februaru naredne godine, a Rajner je najavio da će se vratiti ekipa iz originalnog filma i da će im se pridružiti Pol Makartni, Elton Džon i Gart Bruks.

Za ideju o snimanju nastavka pročulo se u maju prošle godine kada je Rajner rekao da stalno razmišlja o snimanju nastavka i da je godinama odustajao od toga jer je želeo da oda počast originalu.

Glumačka postava u sastavu Majkl Mekin, Hari Širer i Kristofer Gest vratiće se u nastavku, ali nećemo gledati Tonija Hendru, jer je on preminuo 2021. godine.

Radnja nastavka će se navodno zasnivati na smrti menadžera Ijana Fejta, kog je Hendra tumačio, odnosno na tome da njegovoj udovici stiže ugovor po kome bend mora da ima još jednu svirku.

Sam Rajner će se ponovo pojaviti u ulozi filmadžije Martija Dibergija, lika navodno zasnovanog na Martinu Skorsezeu, koji je 1976. godine režirao čuveni muzički dokumentarac The Last Waltz.

Mnogi ističu film This Is Spinal Tap kao jedan od najsmešniji svih vremena

U podkastu, Rajner je pričao i o tome kako film This Is Spinal Tap u početku nije bio primljen naročito pozitivno, jer je delovalo da ljudi ne razumeju njegovu poruku.

Tada su ga mnogi pitali zašto nije snimio dokumentarac o Bitlsima ili Rolingstonsima umesto benda za koji niko nije čuo i koji je loš.

Kako kaže ovaj reditelj, film je s vremenom stekao prvo simpatije gledalaca, a potom i kultni status, te je vremenska distanca izgleda ipak bila neophodna.

Izvor: The Guardian

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari